Ratnici mogu i bez Karija

Oklahoma neočekivano poražena od Dalasa kod kuće, Toronto savladao Indijanu
2 komentar(a)
Golden Stejt, Foto: Reuters
Golden Stejt, Foto: Reuters
Ažurirano: 19.04.2016. 06:08h

Bez Stefa Karija, koji je propustio meč zbog povrede članka, Golden stejt je imao malo više problema protiv Hjustona nego u prvom meču, ali je, ipak, rutinski stigao do 2-0 u seriji - 115:106.

Kari je utakmicu odgledao sa klupe, nakon što je na zagrijavanju zaključio da je bol u članku, koji je već dva puta operisao, suviše opasan da bi rizikovao.

Sada je pitanje da li će aktuelni, a vjerovatno i budući MVP, biti spreman za prvo gostovanje u Teksasu.

Šampion je pokazao da ima timski odgovor na odsustvo najboljeg igrača, a ulogu lidera preuzeo je Klej Tompson sa 34 poena. Andre Igudala je postigao 18, Drejmond Grin postigao 12, uz 14 skokova i osam asistencija.

Džejms Harden je vodio Hjuston sa 34 poena.

Plej-of je pokazao sve svoje draži u drugom meču izneđu Oklahome i Dalasa.

Nakon što su prvu utakmicu prije samo dva dana dobili 38 razlike (108:70), izgledalo je da će „tanderi“ bez problema riješiti seriju.

U drugom susretu su, međutim, izgubili prednost domaćeg terena - Dalas je slavio 85:84.

Dramatičan duel završen je pogotkom centra domaćih Adamsa, ali su sudije nakon odgledanog snimka ustanovile da je šut upućen po isteku vremena, pa je rezultat u seriji sada 1-1.

„Ponosno smo izašli na teren i pokazali karakter“, rekao je trener Dalasa Rik Karlaj,

U pobjedničkom timu najbolji je bio Rejmond Felton sa 21 poenom i 11 skokova.

On je mogao da bude tragičar, jer je 7,6 sekundi prije kraja kod rezultata 85:84 promašio oba bacanja, ali srećom po goste, Adams nije na vrijeme ispustio loptu u posljednjem napadu.

Dirk Novicki je ubacio 17.

U timu Oklahome, 21 poen imao je Kevin Durent, ali uz šut iz igre 7-33. Nikada u karijeri, na 716 utakmica u regularnom dijelu sezone i plej-ofu, Durent nije imao 26 promašaja.

„Bila je ovo nevjerovatno loša noć, ali je i to dio igre. Nema panike, imamo vremena da ispravimo ovu greški“, rekao je Durent.

Toronto je izjednačio na 1-1 u seriji protiv Indijane, pobjedom 98:87.

U drugom meču, „reptorsi“ su kontrolisali dešavanja na parketu, odigrali dobru odbranu, a u napadu imali raspoloženog Jonasa Valančijunasa, koji je sa 23 poena ostvario rekord karijere u plej-ofu. Litvanac je imao i 15 skokova.

Kajl Lauri je postigao 18, uz devet asistencija i sedam skokova.

Kod Indijane, Pol Džordž je bio najefikasniji sa 28 poena.

Bonus video: