Ratnici kreću u odbranu titule

Utakmicama Toronto – Indijana (18.30 po našem vremenu) i Golden stejt – Hjuston (21.30) u subotu počinje plej-of NBA lige
1 komentar(a)
Golden stejt, Foto: Reuters
Golden stejt, Foto: Reuters
Ažurirano: 15.04.2016. 17:20h

Utakmicama Toronto – Indijana (18.30 po našem vremenu) i Golden stejt – Hjuston (21.30) u subotu počinje plej-of NBA lige.

Duel Golden stejta i Hjustona je i derbi cijele prve runde, jer je riječ o reprizi prošlogodišnjeg finala Zapadne konferencije.

Hjuston je, međutim, ove sezone doživio žestok pad, u finišu se ugurao u doigravanje, dok je aktuelni šampion na još većem nivou – rekordne 73 pobjede u regularnom dijelu sezone, spektakularni Stef Kari, sjajan timski duh, sve je apsolutno na strani ratnika iz Ouklenda.

“Igrali smo pod velikim pritiskom finiš regularnog dijela sezone, jer su svi pričali o tom rekordu, a i mi smo željeli da ga oborimo. Presrećni smo, a osječamo i olakšanje. Moj zadatak je da ekipu vratim u takmičarski ritam, mada mislim da su momci svjesni da se samo šampioni pamte“, kazao je trener Stiv Ker, igrač Čikago Bulsa koji su u sezoni 1995/96 ostvarili 72 pobjede.

„Neće biti problema. Izuzetna smo takmičarska ekipa. Kao što smo željeli rekord, želimo i titulu“, nadovezao se univerzalac Drejmond Grin.

„Sada je naša obaveza da osvojimo titulu“, poručio je Endrju Bogut.

Prva prepreka je Hjuston, koji je prošle sezone u finalu Zapada bio lak zalogaj za budućeg šampiona. Rakete su polovičnim učinkom (41-41) zauzeli osmu poziciju u konfrenciji, ali tim koji ima Džejmsa Hardena ne smije da se potcijeni.

Harden je u finišu preuzeo lidersku ulogu, nosio je ekipu do tri vezane pobjede u posljednje tri utakmice, a pritom ušao u elitni krug igrača koji su sezonu završili sa više od 29 poena, sedam asistencija i šest skokova u prosjeku.

Pored Hardena takav učinak imale su samo istinske legende Majkl Džordan, Oskar Robertson i Lebron Džejms.

„Bila bi katastrofa da nismo u plej-ofu. Znamo sa kim igramo, ali možemo da pokušamo da pokvarimo zabavu“, rekao je Harden.

Golden stejt je dobio sva tri meča sa Hjustonom u regularnom dijelu sezone.

Bonus video: