Druga pobjeda Darušafake

Turci iznenadili svog bivšeg trenera Dejvida Blata i njegov Olimpijakos
497 pregleda 0 komentar(a)
Sa dva bacanja stavio tačku na pobjedu: Toni Daglas
Sa dva bacanja stavio tačku na pobjedu: Toni Daglas

Nakon pobjede protiv Budućnost Volija u 2. kolu Evrolige, Darušafaka je vezala 12 poraza u eliti.

Nekoliko puta je nesrećno izgubila u finišu, jednom "prosula" 17 poena prednosti, ali večeras to nije dozvolila, jer je savladala Olimpijakos 79:75.

Iako su u 3. četvrtini imali plus 19 (58:39), Turci su dozvolili timu svog bivšeg trenera, Dejvida Blata, da u posljednjem kvartalu nekoliko puta priđe na minus tri, a 15 sekundi prije kraja i na 76:74.

Drugu pobjedu u Evroligi je osigurao Toni Daglas, koji je sedam sekundi prije kraja pogodio oba bacanja za konačnih 79:75.

Daglas je bio igrač utakmice sa 19 poena i devet asistencija, a Letonac Žanis Peiners je upisao 16 koševa i devet skokova. Njegov zemljak Janis Stelnijeks je bio najefikasniji u poraženom timu (15).

Nakon lošeg starta sezone i promjene trenera poslije poraza od Budućnosti, Baskonija je zaigrala mnogo bolje pod vođstvom Velimira Perasovića i približila se plej-of zoni.

Baskijci su na utakmici koja je trajala dva sata i 10 minuta, zbog toga što je tablu slomio Tornike Šengelija, savladali Himki u Rusiji (85:77).

Španski predstavnik je dominirao od starta, imao plus 15, ali je ispustio prednost nakon pauze i dozvolio Himkiju da preokrene.

Razlika u kvalitetu je, ipak, isplivala na površinu u posljednjoj četvrtini, pa je Perasović upisao petu pobjedu na osam utakmica u Evroligi. Ova bi mogla da bude veoma bitna, jer Baskijci žele da igraju fajnl-for, čiji su domaćini.

Šavon Šilds je ubacio 15 poena, Johanes Fojtman i Darun Hilijard po 14, a kod domaćih je odskočio Džordan Miki (19).

Bonus video: