Poraz Zvezde u Moskvi, Fener slavio protiv Reala

5 komentar(a)
Miloš Teodosić, Foto: Euroleague.net
Miloš Teodosić, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 12.04.2016. 19:58h

CSKA i Fenerbahče su iskoristili prednost domaćeg terena u prvim mečevima i stekli početnu prednost u četvrtfinalu Evrolige, u kojem se igra do tri pobjede.

Moskovljani su pobijedili Crvenu zvezdu sa 84:74 (25:20, 19:20, 19:16, 21:18), zahvaljujući odličnoj šuterskoj partiji i igri Miloša Teodosića, iako se tim Dejana Radonjića pokazao u veoma dobrom izdanju.

Srpski tim zaustavio je najkorisnijeg košarkaša ove sezone u Evroligi, Nanda de Koloa, ali je Teodosić pružio još jednu fantastičnu partiju i klubu za koji navija ubacio 23 poena, uz šest asistencija.

Kapitena reprezentacije Srbije pratio je centar Kajl Hajns sa 21 košem, dok je Nikita Kurbanov postigao 13.

Kod Crvene zvezde Kvinsi Miler i Stefan Jović postigli su po 14 poena, a Tarens Kinzi 11.

"Dobro smo počeli, ali je CSKA brzo odgovorio. Teodosić im je donio samopouzdanje i prednost. Oni su povećavali razliku, ali mi se nismo predavali i uspijevali smo da ostanemo u meču. Isto je bilo u drugom poluvremenu. Bili smo blizu, ali su oni preuzeli kontrolu i poveli sa 1:0. Pokušaćemo i drugi meč da odigramo dobro", rekao je trener Zvezde Dejan Radonjić za sajt Evrolige poslije meča.

Naredni meč dva tima igra se u četvrtak od 19 sati, takođe u Moskvi.

Fenerbahče je na svom parketu savladao Real Madrid 75:69 (15:11, 26:18, 12:23, 22:17). Turski tim je bio ubjedljiv u prvom poluvremenu, ali je Real u trećoj četvrtini nakratko uspio da preokrene. Ipak,

Fener je povratio prednost i odigrao sigurno u završnici, predvođen Bogdanom Bogdanovićem, koji je sa Kostasom Slukasom bio najefikasniji u svom timu, sa po 17 poena. Ekpe Udoh je za domaće upisao 10 poena i sedam skokova.

Real je predvodio Felipe Rejes sa 13 poena i šest skokova, dok su Serhio Rodriges i Serhio Ljulj dali po 12 poena.

Lokomotiva Kuban će sjutra u Krasnodaru ugostiti Barselonu (19), dok će se u Vitoriji sastati Laboral Kuća i Panatinaikos (20.45).

Bonus video: