CSKA favorit protiv Zvezde, Fener sa Realom u derbiju

Moskovljani su najefikasniji tim Evrolige sa prosjekom od 92,1 poen, imaju najveći prosječni indeks (108,1), šutirali su najviše (244) i imaju najbolji procenat pogođenih trojki (42,6 odsto)... Sve to dovoljno govori kakav pakao čeka tim Dejana Radonjića
86 pregleda 0 komentar(a)
De Kolo, Foto: Euroleague.net
De Kolo, Foto: Euroleague.net
Ažurirano: 12.04.2016. 11:09h

Četiri dana je prošlo od posljednjeg meča Top 16 faze, a već počinje četvrtfinale Evrolige.

Sve kreće u 19 časova u Moskvi, gdje će se sudariti favorit za osvajanje titule CSKA i najprijatnije iznenađenje elitnog takmičenja Crvena zvezda, a 45 minuta kasnije startuje serija koja privlači najveću pažnju - duel Fenerbahčea i Real Madrida.

Moskovljani su najefikasniji tim Evrolige sa prosjekom od 92,1 poen, imaju najveći prosječni indeks (108,1), šutirali su najviše (244) i imaju najbolji procenat pogođenih trojki (42,6 odsto)... Sve to dovoljno govori kakav pakao čeka tim Dejana Radonjića, koji je premašio sva očekivanja plasmanom u četvrtfinale. Ne želi, ipak, da se tako lako preda.

"Idemo u goste timu koji je u dobroj poziciji, svake godine ima ambiciju da postane prvak Evrope, a i ove igra odlično. Naše je da odigramo na najboljem nivou, da pružimo sve od sebe i vidimo šta će nam to donijeti", rekao je Radonjić, koji ne može da računa na Marka Gudurića.

„Armejci” se ne opuštaju, a na oprez poziva i činjenica da u sastavu Dimitrisa Itudisa nema Viktora Hrjape, Džoela Frilenda i Pavela Korobkova.

"Znamo šta odlikuje našeg rivala: mladost, sjajne atletske sposobnosti i entuzijazam. Moramo da budemo ozbiljni i da mislimo samo na prvi meč, a ne o tome kako da što prije završimo seriju", upozorava dugogodišnji pomoćnik Željka Obradovića.

A njegov mentor i najtrofejniji evropski trener će pokušati da izbaci najtrofejniji klub na Starom kontinentu Real Madrid. Obradović ove sezone ima šansu da se „izjednači” sa „kraljevskim klubom”, jer je osvojio osam titula prvaka Evrope, jednu manje od „merengesa”, koje je doveo do titule 1995. godine.

"Cijele sezone smo se borili da imamo prednost domaćeg terena u četvrtfinalu. Igramo sa aktuelnim šampionom, imamo veliki respekt prema njima, ali igramo pred svojim navijačima, čija će nam energija pomoći da dobijemo prvi meč", poručio je Obradović.

„Kralj” je u posljednji čas uhvatio voz za četvrtfinale i neće se tek tako odreći krune.

"Biće teško, Fener je bio najkonstantniji tim ove sezone. Nije izgubio kući, ima fizički moćne igrače, koji mogu da igraju na više pozicija. Na koncu, ima i velikog trenera Željka Obradovića. Čeka nas teška serija, u kojoj će svaki meč biti jako težak, ali sada moramo da se fokusiramo samo na prvi - istakao je Pablo Laso, koji je vratio pehar u Madrid nakon tačno dvije decenije.

Četvrtfinale

Danas:

CSKA - Crvena zvezda (19)

Fenerbahče - Real (19.45)

Sjutra:

Lokomotiva Kubanj - Barselona (19)

Laboral Kuća - Panatinaikos (20.45).

Bonus video: