Tadija Dragićević suspendovan i kažnjen 5.000 eura

Disciplinska komisija će donijeti konačnu odluku koliko će krilni centar Budućnost Volija biti kažnjen
123 pregleda 0 komentar(a)
Tadija Dragićević, Foto: Savo Prelevic
Tadija Dragićević, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 11.04.2016. 15:11h

Komesar Erste lige Miomir M. Mugoša kaznio je košarkaša Budućnost Volija Tadiju Dragićevića sa 5.000 eura i suspendovao ga do okončanja postupka Disciplinske komisije KSCG zbog napada na sudiju Vladana Šundića.

„Povodom dešavanja na utakmici KK Jedinstvo - KK Budućnost Voli, nakon koje su službena lica - sudija Vladan Šundić, prijavili da je igrač KK Budućnost Voli Tadija Dragićević fizički nasrnuo na njega, na način što je istog otvorenim šakama - dlanovima udario u predjelu lica, komesar Erste lige je na osnovu odgledanog snimka navedene utakmice, izvještaja službenih lica, izjave igrača T. Dragićevića, donio sljedeće odluke:

- igraču Tadiji Dragićeviću se, zbog težine učinjenog prekršaja, izriče automatska suspenzija (zabrana igranja svih utakmica) i kompletan predmet se prosljeđuje Disciplinskoj komisiji KSCG na dalji postupak i odlučivanje.

- igrač Tadija Dragićević se shodno članu 59 D Propozicija takmičenja I A MCKL, zbog nesportskog ponašanja igrača, ostvarenog fizičkog napada na službeno lice, sudiju V. Šundića, kažnjava novčanom kaznom u iznosu od 5. 000 eura”, navedeno je u saopštenju KSCG.

U dopisu se navodi i da je „Košarkaški savez Crne Gore upoznat sa pravosnažnim rješenjem Suda za prekršaje Bijelo Polje (PP.br.330/16) od 09. 04. 2016. godine, na osnovu kojeg je igrač Tadija Dragićević proglašen krivim za fizički napad na oštećenog Šundić Vladana (službeno lice) i istom je izrečena novčana kazna u iznosu od 350 eura”.

KSCG se oglasio i povom kamenovanja autobusa košarkaša Sutjeske u Rožajama. Ibar ne može da bude kažnjen, jer se incident dogodio nakon utakmice, na izlazu iz grada.

„Košarkaški savez Crne Gore najoštrije osuđuje vandalski postupak neidentifikovanih pojedinaca koji su nakon završetka druge utakmice četvrtfinala Play Off-a KK Ibar - KK Sutjeska prilikom izlaska iz Rožaja kamenovali autobus u kojem se nalazila ekipa KK Sutjeske, kojom prilikom na sreću niko nije povrijeđen, ali je izazvana materijalna šteta”.

„U očekivanju da nadležni državni organi preduzmu sve potrebne mjere i radnje u cilju identifikovanja počinilaca ovog nemilog događaja, koji je izazvao oštre osude KK Ibar i ljubitelje sporta u Rožajama, uvjereni smo da će prijateljski i sportski odnosi ova dva kluba ostati nepromijenjeni”.

Bonus video: