Bajern - Budućnost Voli: Ima li kraja krizi?

Košarkaši Budućnost Volija večeras (20.30) gostuju Bajernu
2267 pregleda 5 komentar(a)
Danilo Nikolić, Foto: Filip Roganović
Danilo Nikolić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.12.2018. 10:28h

Nakon prve velike krize, krenula je renesansa - košarkaši Budućnost Volija su upisali sedam pobjeda u devet mečeva, redom rušili Baskoniju, CSKA i Barselonu u Evroligi, Partizan i Mega Bemaks u ABA ligi...

Umjesto da to bude prekretnica u sezoni, da podigne samopouzdanje svima, nastupile su nove muke, jer je za 11 dana tim Aleksandra Džikića izgubio čak pet utakmica.

Ako se za poraze od Anadolu Efesa i Fenerbahčea može reći da su bili očekivani, neuspjesi na jednom od najlakših gostovanja u elitnom takmičenju, protiv Gran Kanarije, a posebno od znatno slabijih timova Cibone i Krke, upalili su sve alarme u klubu iz Njegoševog parka.

U takvoj atmosferi, pod velikim pritiskom, Podgoričane čeka gostovanje Bajernu, klubu koji predvodi najtrofejniji trener u istoriji „plavih”, Dejan Radonjić.

Bavarci se bore za četvrtfinale Evrolige, u odličnoj su seriji rezultata, jer su poslije tri vezane pobjede u Evroligi prošle sedmice tek u posljednjoj četvrtini poklekli pred šampionom Starog kontinenta, Real Madridom.

Zbog toga su apsolutni favoriti, ali Budućnost želi da konačno i u gostima napravi veliki rezultat. Možda je vrijeme da se kriza prekine baš pobjedom nad ovakvim rivalom...

- Bajern je dobar tranzicioni tim, sa atletski snažnim i agresivnim igračima. Postižu veliki broj poena nakon dobre defanzive. Ofanzivni setovi su mješavina lou-posta i pik-en-rola, sa aktivnom stranom pomoći, što znači da ćemo morati da budemo fokusirani i da limitiramo poene u reketu - naglasio je Džikić.

anilo Nikolić, heroj možda i najveće pobjede u istoriji podgoričkog kluba, one protiv CSKA, mogao bi večeras (20.30) da bude Džikićevo oružje u Minhenu. Krilni centar odličnog šuta je u paru sa Erlom Klarkom pokazao da može odlično da odigra protiv timova koji nemaju „teškog” centra, kao što je Bajern.

- Jako teško gostovanje, Bajern je apsolutni favorit. Vezali smo pet poraza, želimo da promijenimo to što brže i nadamo se najboljem ishodu - jasan je 25-godišnji Podgoričanin. Budućnost je u ponedjeljak doživjela veoma težak poraz u Novom Mestu, gdje je izgubila od fenjeraša ABA lige, Krke (69:64). To joj je bio peti uzastopni neuspjeh, a pred njom su još tri gostovanja - osim večerašnjeg, u nedjelju igra sa Crvenom zvezdom u Beogradu, a trećeg dana 2019. godine sa Emporio Armanijem u Milanu. Ako izgubi i ta tri meča, oborila bi klupski rekord sa osam vezanih poraza, što niko ne želi.

Poraz od Krke je bio iznenađujuć i za nas, želimo što prije da se vratimo na pobjednički kolosijek. Šta možemo da uradimo? Da se borimo i da damo 100 odsto - napomenuo je Nikolić, koji je u dresu Budućnosti debitovao baš kod Dejana Radonjića.

- Radonjić je odličan trener, radi veoma dobar posao u Minhenu i ima nekoliko sjajnih igrača. Sa druge strane, i mi imamo kvalitet, pobijedili smo na dosta utakmica ove sezone i nadamo se povratku na pobjednički put - zaključila je „četvorka” šampiona ABA lige.

Bonus video: