Radonjić: CSKA svake godine želi titulu

„Imamo priliku da pokažemo koliko možemo u ovom trenutku protiv možda i najbolje ekipe u Evropi”, rekao je kapiten Crvene zvezde Luka Mitrović
0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 11.04.2016. 10:44h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je da će njegova ekipa pokušati da iznenadi moskovski CSKA u prvom meču četvrtfinala Evrolige.

„Crveno-bijeli” su bez bolesnog Marka Gudurića doputovali danas u Moskvu, gdje ih sa jednim od favorita za osvajanje trofeja u naredna četiri dana očekuju dvije utakmice, prva već sjutra.

„Kroz zadovoljstvo možemo da se sjetimo kako smo došli do ovoga kroz 26 mečeva. Idemo u goste timu koji je u dobroj poziciji, svake godine ima ambiciju da postane prvak Evrope, a i ove igra odlično. Naše je da odigramo na najboljem mogućem nivou, da pružimo sve od sebe i vidimo šta nam to donijeti”, rekao je Radonjić za klupski sajt.

Kapiten Luka Mitrović ističe da očekuje još jedno u nizu paklenih gostovanja protiv tima svjetske klase.

„Imamo priliku da pokažemo koliko možemo u ovom trenutku protiv možda i najbolje ekipe u Evropi. CSKA je popunjen na svakoj poziciji sa dva igrača svjetske i evropske klase. Ne treba ih gledati po indiviudalnom kvalitetu, imaju najveću snagu kao tim, ali ako već moram da izdvojim nekog, to su Miloš Teodosić i Nando de Kolo”, naveo je Mitrović.

Mitrović je dodao da su „crveno-bijeli” davno ispunili osnovni cilj, dok CSKA ima imperativ.

„Potpuno rasterećeno čekamo ovo četvrtfinale, ali daleko od toga da se odričemo borbe i šanse za plasman među četiri najbolja kluba Evrope”, poručio je oporavljeni kapiten.

Stefan Jović smatra da su utakmice sa CSKA nagrada za sve uspjehe ove sezone.

„Imali smo dosta uspona i padova ove sezone u Evroligi, ali kao nagrada za dobar i naporan rad je stigao plasman u četvrtfinale. Nemamo razloga za preveliki pritisak, probaćemo da iznenadimo”, zaključio je Jović.

Prva utakmica između CSKA i Crvene zvezde igra se sjutra od 19 sati u moskovskoj areni „Megasport”.

Za sjutra je zakazan i meč Fenerbahče - Real Madrid, dok se u utorak sastaju Laboral Kuća - Panatinaikos i Lokomotiva Kubanj - Barselona.

Bonus video: