Debituje Noris Kol: Igraću jako i jednostavno

Dvostruki NBA šampion je trenirao sa ekipom prethodnih dana i mogao bi da bude veliki adut u Minhenu
1821 pregleda 1 komentar(a)
Noris Kol, Foto: Eurohoops
Noris Kol, Foto: Eurohoops
Ažurirano: 28.12.2018. 10:34h

U dresu Budućnosti večeras protiv Bajerna (20.30) u 15. kolu Evrolige debitovaće najzvučnije pojačanje u istoriji crnogorske košarke, Noris Kol.

Dvostruki NBA šampion je trenirao sa ekipom prethodnih dana i mogao bi da bude veliki adut u Minhenu.

- Pokušao sam da naučim sve o timu, momci mi pomažu da se što prije uklopim. Radujem se prilici da zaigram u Evroligi. Igraću svoju igru. Trudiću se da igram jako i da pomognem timu da preokrene situaciju - rekao je 30-godišnji Amerikanac.

Plejmejker koji je osvojio šampionske prstene sa Majamijem 2012. i 2013. godine je uporedio NBA i evropsku košarku. Djeluje neuporedivo, ali...

- Drugačiji je stil igre, kao i neka pravila. Ipak, i ovdje se igra dobra košarka, a igra je jednostavna - cilj je probaciti loptu više puta kroz obruč od protivnika. Gdje god sam igrao, trudio sam se da igram što jednostavnije.

Dok je igrao za „vrelinu”, Kol je dijelio svlačionicu sa Lebronom Džejmsom, Dvejnom Vejdom, Krisom Bošom, Rejom Alenom...

- U Majamiju je bilo uzbudljivo. Osvojiti dva šampionska prstena, tri titule u Istočnoj konferenciji i igrati značajnu ulogu u tom timu je bilo sjajno. Pokupio sam neke sjajne navike od velikih profesionalaca sa kojima sam igrao, kao i od čitave te organizacije. To je bilo izuzetno vrijeme - rekao je Kol.

Bonus video: