Budućnost ostala bez drugog mjesta, Zvezda bira rivala u polufinalu

Tri runde prije završetka regularnog dijela sezone, Budućnost je na četvrtom mjestu, jer je večeras izgubila od Partizana ubjedljivije nego što ga je savladala u “Morači” – 76:67 (u Podgorici je bilo 75:71)
3107 pregleda 2 komentar(a)
Koti Klark na meču sa Crvenom zvezdom, Foto: Filip Roganović
Koti Klark na meču sa Crvenom zvezdom, Foto: Filip Roganović

Crvena zvezda je odavno obezbijedila prvo mjesto i prednost domaćeg terena u plej-ofu ABA lige, a nakon mečeva 19. kola Cedevita je na milimetar od druge pozicije.

Zagrebački tim je savladao FMP 87:85 u uzbudljivom meču i ima pobjedu više od Partizana i Budućnosti, kao i bolji međusobni skor od oba rivala.

Cedevita će ispustiti drugo mjesto samo samo izgubi dvije od tri utakmice do kraja, pod uslovom da šampion i “crno-bijeli” ostvare maksimalan učinak.

A tri runde prije završetka regularnog dijela sezone, Budućnost je na četvrtom mjestu, jer je večeras izgubila od Partizana ubjedljivije nego što ga je savladala u “Morači” – 76:67 (u Podgorici je bilo 75:71).

Da već u prvoj rundi plej-ofa ne bi igrali sa Crvenom zvezdom, “plavi”,dakle, moraju da ostvare bar jedan trijumf više od beogradskog kluba.

Upravo bi Zvezda mogla da im pomogne u tome, jer se u narednoj rundi, 3. marta, igra beogradski derbi, u kome su “crveno-bijeli” domaćini.

Ko s kim do kraja

Cedevita 14 - 5

Krka (g)

Olimpija (g)

Mornar (k)

Partizan 13 - 6

Crvena zvezda (g)

Igokea (d)

FMP (g)

Budućnost Voli 13 - 6

Zadar (k)

Mega Bemax (g)

Cibona (k)

Bonus video: