U Zagrebu uhapšeno nekoliko desetina navijača Crvene zvezde

8 komentar(a)
Hapšenje navijača Zvezde, Zagreb, Foto: Index.hr
Hapšenje navijača Zvezde, Zagreb, Foto: Index.hr
Ažurirano: 08.04.2016. 13:51h

Nekoliko desetina navijača Crvene zvezde privedeno je danas u Zagrebu, a kod njih je nađena veća količina pirotehničkih sredstava, prenijeli su hrvatski portali.

Navijači Zvezde u Zagreb su doputovali na košarkašku utakmicu Evrolige protiv Cedevite.

Iz zagrebačke policije su za Jutarnji list potvrdili da trenutno traje obrada nad zadržanim navijačima.

Prema navodima medija, navijači Crvene zvezde stiglu su u Zagreb vozom u kom su navodno povukli kočnicu prije dolaska na Glavnu železničku stanicu na kojoj ih je čekala policija.

Predsjednik crveno-bijelih Nebojša Čović najavio je dolazak navijača iz Beograda, ali se iz hrvatskog kluba pozivaju na pravilo koje važi u Jadranskoj ligi, iako se igra pod okriljem Evrolige.

"Iz Zvezde su od nas tražili 15 ulaznica, što je uobičajen reciprocitet. Ulaznice nisu rezervisane, niti su bile u prodaji preko interneta kada je Čović dao tu izjavu. S obzirom na to da pravila Jadranske lige, koja ne podržava pratnju gostujućih navijača, ne očekujemo navijanje za Zvezdu u dvorani 'Dražen Petrović'. Ako eventualno dođu Delije iz Slovenije, sjedeće na tribinama, ali bez obilježja i provokacija", rekao je portparol Cedevite Igor Jagić za Indeks.

U Zagrebu se večeras od 19 sati igra košarkaška utakmicu 14. kola Grupe E Top 16 Evrolige između Cedevite i Crvene zvezde.

Utakmica nema rezultatski značaj, ali je u fokus javnosti došla, jer je rukovodstvo Cedevite odlučilo da sav prihod od ulaznica donira za obnovu vodotornja u Vukovaru.

Bonus video: