Mornar sjutra protiv Krke, za srećnike televizor i mašine kao nagrada

Mornar vodi u međusobnim duelima u ABA ligi sa 2:1, jer je slovenačku ekipu oba puta savladao u sezoni 2016/17 (86:73 u Baru i 72:63 u Novom Mestu)
493 pregleda 1 komentar(a)
Strahinja Mićović na meču dva tima u Novom Mestu
Strahinja Mićović na meču dva tima u Novom Mestu
Ažurirano: 28.12.2018. 17:28h

Priliku da vežu dvije pobjede u nizu, na kraju 2018. godine, u kojoj su stigli do istorijske titule prvaka Crne Gore i polufinala plej-ofa ABA lige, košarkaši Mornara imaće sjutra veče (21 čas) pred svojim navijačima protiv Krke, u meču 13. kola ABA lige.

Barani su u prošlom kolu porazili Olimpiju, takođe na svom parketu, pa izabranici Mihaila Pavićevića žele da pobijede još jednog slovenačkog protivnika, koji je u prošlom kolu srušio Budućnost, šampiona regionalnog takmičenja...

"U posljednja tri kola zabilježili smo dvije pobjede i onaj minimalan poraz od Cedevite. Naša forma je u usponu, atmosfera u ekipi je odlična i zbog toga sam uvjeren da možemo da dobijemo Krku i zadovoljni uđemo u novu godinu. Slovenačka ekipa je veoma dobra, iskusna, pokazala je to i protiv Budućnosti, ali mi nemamo više prostora za komotnu igru i poraz kod kuće. Svaka utakmica do kraja nam je kvalifikaciona za opstanak. Imali smo, napokon, vremena da se odmorimo, ali i pripremimo za ovaj meč. Pobjeda protiv Olimpije je veoma važna na psihološkom planu, zbog podizanja samopouzdanja. Ove dobre vjetrove, jednostavno, moramo da iskoristimo", ističe trener Barana Mihailo Pavićević.

Uoči ovog kola, dva tima zauzimaju dva posljednja mjesta na tabeli (zbog najslabije koš-razlike), sa po četiri pobjede i osam poraza, i jasno je da pobjeda u ovom duelu ima ogroman značaj u borbi za opstanak.

Mornaru bi bila važna i pobjeda od pola koša, ali za izabranike Mihaila Pavićevića ne bi bilo zgoreg da ekipu iz Novog Mesta savladaju sa barem pet razlike, pošto je Krka na svom terenu, u prvom dijelu lige, slavila 80:76.

Mornar vodi u međusobnim duelima u ABA ligi sa 2:1, jer je slovenačku ekipu oba puta savladao u sezoni 2016/17 (86:73 u Baru i 72:63 u Novom Mestu)

"U kontinuitetu igramo dobro. Okrenuti smo isključivo našoj igri i ispravljanju uočenih nedostataka. Idemo utakmicu po utakmicu do opstanka, samo mislimo o narednoj. Prije desetak dana završili smo takmičenje u Evrokupu, imali smo prvi put dovoljno vremena da se pripremimo za meč u ABA ligi i mislim da smo ga iskoristili na pravi način. Pozivam publiku da nam pomogne, a mi ćemo se odužiti požrtvovanom igrom svih 40 minuta i, nadam se, pobjedom protiv dobre ekipe Krke", naglašava Strahinja Mićović.

Pavićeviću je u srijedu veče na svečanosti u hotelu „Hilton“ u Podgorici dodijeljena,nagrada „Goran Poli Bojanić“, kao najboljem treneru u Crnoj Gori u 2018. godini.

"Ta prestižna nagrada zaista prija, ali, vjerujte, mijenjao bih je za garanciju da će Mornar savladati Krku. Međutim, tu garanciju niko vam ne može dati, jer je ABA liga ove sezone nevjerovatno ujednačena, svako svakog može da dobije i domaći teren ništa ne znači", dodao je Pavićević.

Kako je saopšteno iz Mornara, „privrednici Bara, prijatelji kluba, opet su otkupili sve ulaznice, pa je ulaz u dvoranu slobodan za sve ljubitelje košarke. Uz to, barski klub će za one sa sezonskim kartama na poluvremenu organizovati novogodišnju lutriju, a troje najsrećnijih će dobiti televizor Samsung, veš mašinu i mašinu za pranje suđa.

Bonus video: