Džikić oprezan pred gostovanje u Zadru

Budućnost Voli će sjutra u Zadru (18 h), pokušati da veže četvrti uzastopni trijumf u ABA ligi
61 pregleda 4 komentar(a)
Budućnost Voli - CSKA, Aleksandar Džikić, Foto: Filip Roganović
Budućnost Voli - CSKA, Aleksandar Džikić, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 25.11.2018. 15:42h

Nakon istorijske pobjede nad "crvenoarmejcima" u evrospkom elitnom takmičenju, košarkaši Budućnost Volija okreću se takmičunju u ABA ligi. Sjutra u Zadru izabranici Aleksandra Džikića u 9. kolu gostuju istoimenoj ekipi. Iako je duel za "plave" u dvorani "Krešimir Ćosić" važan kako bi se pobjedom izjednačili sa Megom na drugoj poziciji sa sedam poobjeda, ipak su u taboru Budućnosti još pod utiskom nevjerovatne igre protiv jedne od najbogatijih i najkvalitetnijih evrospkih ekipa

"Svaka pobjeda u Evroligi za nas je velika, naročito protiv ekipe kao što je CSKA, ali za nas je prioritet utakmica sa Zadrom. Zadar je u poslednjih nekoliko kola podigao formu, dobili su tri od poslednje četiri utakmice, ali još uvijek čekaju na pobjedu kod kuće i siguran sam da će biti silno motivisani", oprezan je Nemanja Gordić, plejmejker "plavih"

Da neće biti lako suzbiti emocije i ostati "na zemlji" protiv Zadra, nakon euforije koju su u petak doživjeli u "Morači", svjestan je i trener Budućnost Volija.

"Nama slijedi najteža i najopasnija utakmica u dosadašnjem dijelu sezone, jer dolazi odmah poslije jedne velike pobjede nad CSKA. Poslije meča koji nas je emotivno, psihički i fizički ispraznio. Gostovanju prethodi vrlo zahtjevno putovanje, i mi smo krenuli dan ranije, kako bi pokušali da se pripremimo. Znamo da neće biti lako, znamo da ne smijemo da ni u kom slučaju potcijenimo domaćine. To je vrlo potentan ofanzivni tim, sa dosta unutrašnje igre i vrlo dobrom šuterskom podrškom. Sigurno će imati želju da napokon osvoje bodove na domaćem terenu, i očekujemo da pokušaju da igraju što brže i agresivnije. Proglasiće nas za favorite, ali to poslije dvije uzastopne utakmice u Evroligi ne znači ama baš ništa. No, nećemo se opustiti jer smo svjesni opasnosti i kvaliteta domaćeg tima", naglasio je Džikić.

Bonus video: