Pavićević: Lijepo je sada uživati u rezultatima rada

11 komentar(a)
KK Mornar, Foto: Filip Roganović
KK Mornar, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 31.03.2016. 09:29h

Iako je Baranima u „krvi“ košarka, a još uvijek se pamte fantastični dueli iz košarkaške prošlosti Bara, utisak je da Mornar upravo ispisuje najljepše stranice u istoriji kluba bogate tradicije. Finale Kupa Crne Gore, dosadašnja sezona u Erste ligi bez poraza, finale Balkanske lige, i na kraju kruna - plasman u ABA ligu (koji je već sada praktično i zaokružen), rezultati su za respekt i poštovanje svih onih koji znaju koliko je teško doći do uspjeha…

"Lijepo je sada uživati u rezultatima rada, ali je izuzetno teško bilo doći do ovih uspjeha. To znamo samo mi u klubu, od igrača do stručnog štaba, navijača i uprave. Nijedan uspjeh ne dolazi preko noći, a mi smo naš gradili polako i stpljivo. I sa jasnom vizijom od starta ove sezone. Prvo smo uspješno zatvorili finansijsku konstrukciju, a onda oformili tim. Želim, prije svega, da zahvalim mojim igračima, briljantnim momcima koji su izgradili ovu pozitivnu „hemiju“. Zatim navijačima, čiju podršku očekujemo i u narednom periodu, a potom i našem predsjedniku kluba Igoru Lukšiću i direktoru Đuru Ostojiću, koji su svojim iskustvom i kvalitetima dali poseban pečat u organizaciji kluba".

"Naravno, ne smijem zaboraviti ni Mihaila Pavićevića, koji se po povratku iz Kine aktivno uključio u stručni rad i dodatno poboljšao rad sa ekipom, ali i Sava Vučevića legendu barske košarke čiji su savjeti bili neprocjenjivi. Hvala svima koji su na bilo koji način dali doprinos da i organizaciono i takmičarski odskočimo od prosjeka i ostvarimo sve zacrtano", kaže na početku razgovora za “Vijesti” trener i tvorac barskih košarkaških snova, Đorđije Đoko Pavićević.

A na početku sezone, na briljantnoj prezentaciji kluba, glasno su najavljivani rezultati koji su sada dobili i pokriće. Cilj je bio plasman u samu završnicu takmičenja na svim frontovima, a igranje u ABA ligi mnogima se tada, ruku na srce, činilo kao cilj koji je još uvijek daleko.

"Već sada smo uradili sve što smo planirali, a očekuje nas još borba u završnici dva najvažnija takmičenja. Plasmanom u finale Kupa i igrom koju smo prikazali na završnom turniru u potpunosti smo zadovoljni. Igramo sezonu bez poraza u domaćem prvenstvu, i iskreno mislim da je to svojevrstan rekord. Spremno dočekujemo plej off u domaćem prvenstvu, sa jasnom željom da se nađemo u finalu. U Balkanskoj ligi smo već sada ostvarili cilj, iako se tu nećemo zaustaviti".

"Drago mi je što smo u nama dragom takmičenju pokazali karakter svojstven velikim ekipama. Uspjeli smo da nadoknadimo veliki minus iz prvog meča sa Kožuvom, ekipa je disala kao jedan, i sa mnogo optimizma isčekujemo veliko finale. Rival je Sigal, ekipa koja nas je savladala na domaćem, a mi nju na gostujućem terenu. Želimo da budemo prva crnogorska ekipa koja je osvojila ovo takmičenje", jasan je Pavićević.

A u Baru će se naredne sezone gledati i najbolja regionalna košarka. Nema sumnje da će „Topolica“ biti premala da primi sve zaljubljenike u ovaj sport. Po riječima Pavićevića, KK Mornar će spremno dočekati veliki organizacioni i takmičarski izazov...

"Mi smo već sada mnoge organizacione stvari podigli na jedan veći nivo. Ali to nije na meni da sudim. Potajno smo priželjkivali plasman u ABA ligu. Jer je Bar grad koji to zaslužuje. Treba se samo malo vratiti u prošlost i prisjetiti velikih utakmica i košarkaša koje je ovaj grad iznjedrio i u onim nekadašnjim okvirima. Sutjeska je nažalost ispala, a nama se ukazala prilika da naredne sezone zaigramo u ovom kvalitetnom takmičenju. I sada vam jasno kažem, bićemo spremni da budemo pravi takmac mnogim rivalima. Najavljujem i brojne organizacione novitete, mnogo toga što će Bar vratiti na košarkašku mapu cijelog regiona".

"Naravno da nam je pomoć neophodna. Vjerujemo u grad, Opštinu Bar i sve ljude dobre volje koji će pomoći da ovo bude projekat svih nas. Na dobrobit svih nas. Treba nam jedan jak generalni sponzor i nekoliko manjih koji će pomoći funkcionisanje kluba. I ja sam siguran da ćemo dobrim marketingom sve to i ostvariti. Teško je vrijeme, a teret treba svi zajedno da dijelimo. Mi smo već sada došli u situaciju da nas brojni košarkaši, sa dobrim „pedigreom“ zovu i nude svoje usluge. To je valjda jasan pokazatelj kako funkcionišemo. Bićemo spremni, i imaćemo šta da pokažemo u ABA ligi. U to nemojte sumnjati", kategoričan je Pavićević.

Nije realno da prijetimo, ali biće uzbudljivo protiv Budućnosti

Mornar do kraja ove sezone mora pokazati svoju snagu i u završnici domaćeg prvenstva.

"Prvi rival će nam biti Lovćen, ekipa koju poštujemo, ali sa kojom ne bi trebalo da imamo većih problema, a onda nas čeka Sutjeska. Pratimo sva dešavanja u tom klubu, i jasno je da će Nikšićani igrački biti slabiji u odnosu na naš prethodni duel. Želimo finale u kojem će nas najvjerovatnije sačekati Budućnost. Nije sada realno prijetiti Podgoričanima, ali je evidentno da nas očekuju uzbudljivi mečevi. Tim prije što je po mom skromnom mišljenju klub izgubio dosta smjenom Luke Pavićevića. Odlično je vodio ekipu, a mi treneri najbolje znamo da su nekada određene stvari van našeg dometa. Dovešćemo još jedno pojačanje pred plej-of i dodatno pojačati konkurenciju u timu. Cilj je plasman u finale, sve preko toga značiće da smo zreli i za veće stva", zaključio je Pavićević.

Bonus video: