Radonjić: Biti ili ne biti, 55. put

"Ovo je 55. put da nam je biti ili ne biti. Igrali smo mnogo važnije utakmice ove sezone. Protiv Cedevite je bilo najvažnije. Drago mi je što smo dobrom igrom došli u poziciju da pričamo o Top8", kazo je crnogorski trener
51 pregleda 8 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Dejan Radonjić, Foto: ABA LIGA
Ažurirano: 30.03.2016. 12:36h

Trener Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da je njegovim košarkašima potrebna maksimalna podrška protiv Darušafake i apelovao da ne smije da bude slavlja sve dok se ne završi utakmica.

"Znam da nas čeka izuzetno težak meč, protiv dobrog rivala. Moramo da istrpimo sve, kako bismo došli do pobjede. Treba nam dobra koncentracija, velika odgovornost i 40 minuta strpljenja, pa da pokušamo da zabilježimo još jednu pobjedu", rekao je Radonjić na konferenciji za novinare.

Zvezda će sjutra dočekati Darušafaku i ako pobijedi plasiraće se u četvrtfinale Evrolige.

"Ovo je 55. put da nam je biti ili ne biti. Igrali smo mnogo važnije utakmice ove sezone. Protiv Cedevite je bilo najvažnije. Drago mi je što smo dobrom igrom došli u poziciju da pričamo o Top8, a o ostalom o tom potom, još ništa nismo uradili. Mislim da smo se izvaredno prikazali do sada u Evroligi", kazao je trener crveno-bijelih.

Radonjić je naveo da su svi igrači Zvezde zdravi i spremni, kao i to da kapiten Luka Mitrović neće biti u timu.

On je kazao da ne smije da bude slavlja prije nego što se utakmica završi, jer to ekipi najmanje treba.

"Nema nikakve proslave u 20.00, neka proslava bude u 22.00. Nema nikakvog spuštanja lopte, nije prvi put da postoji ovakav odnos očekivanja i realnog. Treba mnogo toga da se uradi kako bismo dobili, a možemo to. Slavićemo u 40. minutu, ne unaprijed, to nam u ovom trenutku najmanje treba", dodao je on.

Radonjić je istakao da ne razmišlja o drugim rezultatima u grupi, već da samo želi da se ekipa plasira u Top8 fazu.

"Ne razmišljam uopšte o drugim rezultatima. Želim da pobjedom dodjemo do plasmana u Top8", rekao je Radonjić.

Trener Zvezde je rekao da očekuje do sada najveću podršku navijača.

"Svaki put je bio spektakl, ali očekujem da bude najbolje do sada, da se osjeća ambijent koji može da nam donese to da igramo iznad trenutnih mogućnosti", rekao je Radonjić.

Utakmica će se igrati u četvrtak od 20.00 u Beogradskoj areni.

Bonus video: