Bel: Odličan test da vidimo gdje smo kao tim

1516 pregleda 1 komentar(a)
Koti Klark na meču sa Zvezdom u "Morači"
Koti Klark na meču sa Zvezdom u "Morači"
Ažurirano: 29.12.2018. 16:59h

Da li mogu košarkaši Budućnost Volija u nedjelju veče u Beogradu, u derbiju protiv Crvene zvezde, da prekinu seriju poraza (dva u ABA ligi, četiri u Evroligi, posljednji u Minhenu od Bajerna u petak veče). pitanje je koje postavljaju navijači "plavih".

Beogradski tim je lider regionalnog šampionata sa maksimalnim učinkom u dosadašnjem dijelu takmičenja, dok aktuelni šampion ima već četiri poraza i otpisan je iz trke za prvo mjesto za plej-of.

Crvena zvezda dobila je prvi međusobni duel u Podgorici 87:71, a bila je ubjedljiva i u finalu Superkupa u Laktašima 89:75.

„Sjutra imamo veliku i veoma važnu utakmicu protiv odlično vođene ekipe Crvene zvezde. Zvezda igra odličnu košarku, nemaju poraz u ABA Ligi i ide im dobro u EK. Ovaj meč će biti odličan test za nas, da vidimo gdje smo kao tim", kazao je novi Amerikanac u redovima Budućnosti, Džejms Bel.

Crvena zvezda i Budućnost odigraće sjutra 38. međusobni duel u regionalnom takmičenju, od kojih je beogradski tim dobio 20.

„U Minhenu smo pokazali u prvom poluvremenu kako želimo da igramo. Novi igrači se polako uvode u sistem i to za sada izgleda veoma pozitivno. U datim okolnostima u kojima se nalazimo želimo da se što bolje predstavimo u "Pioniru". Da probamo da ispariramo veoma iskusnom timu Crvene zvezde i da odigramo kvalitetan meč. Nije presudan, ali je za nas značajan kako bi obezbedili što bolju poziciju u ABA Ligi", rekao je Đorđe Adžić, trener u stručnom štabu Budućnosti.

Sjutrašnji duel u dvorani "Aleksandar Nikolić" počeće u 19 sati.

Bonus video: