Sjeverna Karolina i Sirakjuz na fajnl-foru NCAA lige

Sirakjuz je priredio senzaciju protiv Virdžinije (68:62) i postao prvi 10. nosilac u istoriji NCAA koji je izborio završni turnir
1 komentar(a)
Džim Bejhajm, Foto: Reuters
Džim Bejhajm, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.03.2016. 15:08h

Nakon Oklahome i Vilanove, plasman na fajnl-for NCAA lige su izborili i košarkaši Sjeverne Karoline i Sirakjuza.

U finalu regije Midvest, Sirakjuz je priredio senzaciju protiv Virdžinije (68:62) i postao prvi 10. nosilac u istoriji NCAA koji je izborio završni turnir.

„Narandžasti” su početkom drugog poluvremena gubili 16 razlike, ali su na krilima Malačija Robinsona (23 koša) i sjajne odbrane, koja je držala rivala bez poena sedam minuta, stigli do preokreta.

Sjeverna Karolina, univerzitet na kojem je studirao najbolji košarkaš svih vremena Majkl Džordan, do fajnl-fora je stigla trijumfom protiv Notr Dama (88:74).

U pobjedničkom timu je ubjedljivo najbolji bio Brajs Džonson sa 25 pogodaka i 12 skokova, dok je „Ajriš” predvodio Demetrijus Džekson sa 26 poena.

Završni turnir March Madnessa održaće se od 2. do 4. aprila u Hjustonu, a u polufinalu će se sastati Oklahoma - Vilanova i Sirakjus - Sjeverna Karolina.

„Martovsko ludilo” je jedno od najpraćenijih sportskih takmičenja na svijetu, a NCAA od sponzora i prava na TV prenose godišnje dobije oko milijardu dolara.

Raspored fajnl-fora - polufinala, 2. april: Vilanova Vajdkets - Oklahoma Suners, Sirakjuz Orindž - Sjeverna Karolina Tar Hils. 4. april: Finale.

Bonus video: