Smijenjen Luka Pavićević

Budućnost je pod vođstvom Luke Pavićevića doživjela težak poraz i neočekivanu eliminaciju od Mega Leksa u polufinalu razigravanja za titulu u regionalnom takmičenju
419 pregleda 73 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Luka Zeković
Luka Pavićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 24.03.2016. 15:03h

Upravni odbor KK Budućnost Voli krivicu za rezultatski neuspjeh, ispadanje iz polufinala plej-ofa ABA lige, prebacio je na račun trenera.

Čelnici kluba iz Njegoševog parka na današnjoj sjednici nisu dali podršku Luki Pavićeviću da ostane na klupi.

"Prihvaćeno je da se ugovor sa dosašnjim trenerom sporazumno raskine", navedeno je u zvaničnom saopštenju.

Slijedi i obrazloženje odluke.

"Osvojeno je prvo mjesto u ABA ligi u regularnom dijelu takmičenja i učešće u plej-ofu, ostvareno je zapaženo učeće u Evrokupu i osvojen je Kup Crne Gore. Nažalost, ekipa nije uspjela da iskoristi šansu koja se ukazala i da se plasira u finale plej-ofa i pokuša da izbori plasman u Evroligu."

Novi trener Budućnosti je dosadašnji Pavićevićev pomoćnik Igor Đaletić.

Sjednici UO pored predsjednika kluba Dragana Bokana prisustvovali su članovi Vojin Žugić (vlasnik i direktor preduzeća “Stadion”), Osman Nurković (izvršni direktor preduzeća Monteput), Vanja Mugoša (advokat), Aleksa Lučić (direktor Erste banke), Branislav Martinović (član UO Glosarij d.o.o.) i Milija Zeković (pomoćnik direktora Telekoma Crne Gore) kao i direktor kluba Slavko Radulović i sportski direktor Gavrilo Pajović.

Uprava "plavih" je predložila da se na kraju sezone održi Skupština i pozvala "sve one koji žele i koji su u mogućnosti da se uključe u rad i pomognu funkcionisanje kluba".

"Takođe, ukoliko postoje zainteresovani sponzori i donatori koji bi finansirali rad i dalje poslovanje kluba, sadašnja Uprava je spremna da im to odmah omogući i ustupi im svoje mjesto."

Budućnost je pod vođstvom Luke Pavićevića doživjela težak poraz i neočekivanu eliminaciju od Mega Leksa u polufinalu razigravanja za titulu u regionalnom takmičenju.

Predsjednik kluba iz Njegoševog parka Dragan Bokan ocijenio je da je rezultat u plej-of seriji veliki neuspjeh cijelog kluba te da stručni štab, kako je rekao, nije dobro pripremio utakmicu sa Megom u Podgorici.