Zvezda kroz Zagreb do finala i okršaja sa Mega Leksom

17 komentar(a)
Stefan Jović, Foto: Aba-liga.com
Stefan Jović, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 22.03.2016. 21:20h

Treći put u posljednje četiri godine Crvena zvezda će igrati u finalu ABA lige.

Beogradski tim je i u drugom meču polufinala savladao Cedevitu - sada je u Zagrebu bilo 73:65 i igraće u finalu protiv Mega Leksa, tima koji je eliminisao Budućnost Voli.

Cedeviti je pripalo prvo poluvrijeme u drugom duelu u Zagrebu, ali se sve promijenilo onog trenutka kada je ekipa Dejana Radonjića pojačala odbranu, pa je zasluženo i drugu godinu zaredom eliminisana hvatskog šampiona, nakon što je bila bolja i prošle godine u okršaju za titulu.

Vladimir Štimac je bio Radonjićev "iks faktor" u glavnom gradu Hrvatske - postigao je 17 poena, imao i šest skokova, a Kvinsi Miler dodao 14, takođe uz šest uhvaćenih lopti.

Dvocifren učinak je imao i Stefan Jović (10 pogodaka), dok je u Cedeviti najefikasniji bio Džejkob Pulen sa 17 koševa, ali uz šut 13-5 i pet izgubljenih lopti.

Ako ne bude nekih veleobrta, jasno je da će mjesto iz ABA lige koje garantuje plasman u Evroligu imati Srbija. Samo je pitanje da li će to biti favorit i aktuelni šampion ili senzacija Mega, za koju je pitanje i da li zadovoljava kriterijume da bi igrala najelitnije evropsko takmičenje.

Očekuje se da poraženi u finalu obezbijedi plasman u Evrokup, a to su već zaslužili i Cedevita i Budućnost samim plasmanom u plej-of.

Bonus video: