Bokan: Veliki neuspjeh kompletnog kluba

84 pregleda 87 komentar(a)
Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević
Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.03.2016. 20:01h

Predsjednik KK Budućnost Voli Dragan Bokan ocijenio je eliminaciju u polufinalu ABA lige kao veliki neuspjeh i najavio promjene.

"Na ovaj poraz nismo računali. Mega Leks je fantastična ekipa, ali s druge strane je ispod nivoa ove Budućnosti. Ovo je neuspjeh cijelog kluba - uprave, igrača, stručnog štaba - i nismo ga očekivali. Svi smo odgovorni. Najveći je neuspjeh poraz u Podgorici, i on jepropust, jer se utakmica nije pripremila kako treba. Igrači nisu izašli na teren da dobiju meč, jer su mislili da je trijumf unaprijed upisan, stručni štab nije pripremio utakmicu kako treba. Cilj je bio finale, plan je bio da budemo među četiri najbolja, ali kada imate onakav Partizan, pa Olimpiju i Cibonu, jasno je da nam je bila obaveza da igramo u finalu", rekao je Bokan za RTCG.

Prvi čovjek kluba je najavio sjednicu Upravnog odbora za četvrtak.

"Taj sastanak bi trebalo da ide u dva smjera - treba da vidimo kako ćemo ući u domaće prvenstvo, a i na dnevnom redu će se pričati i tome da ova uprava ne treba da bude prepreka. Treba da se sazove Skupština, da se uključe i kritičari, pa ako je spreman da dođe neko bolji od nas, ko može da napravi nešto više i da obezbijedi veća sredstva, mi mu nećemo smetati. To nije nikakav problem", istakao je Bokan.

Osvrnuo se i na učinak bivših igrača Budućnosti, koji su sada u Megi - Nikoli Ivanoviću i Danilu Nikoliću.

"Srećan sam što su potvrdili svoj talenat. Ivanović je i kod nas imao minutažu, afirmisao se... Nikolić je pokazao kvalitet u Megi i čestitam im obojici. Iskreno, želim im mnogo sreće u karijeri, pa i da odu u NBA", dodao je Bokan.

Bonus video: