ABA liga podržala Evroligu; Novosel: Ne očekujemo sankcije FIBA

0 komentar(a)
ABA liga, Foto: Wikipedia.org
ABA liga, Foto: Wikipedia.org
Ažurirano: 20.03.2016. 19:48h

U Zagrebu je održana Skupština ABA lige, nakon koje je odlučeno da naredne sezone regionalno takmičenje podrži učešće klubova u Evroligi i Evrokupu, a ne u Fibinoj Ligi šampiona.

Jedanaest klubova je podiglo ruku za put ka Evroliginim takmičenjima, dok su predstavnici Cibone podržali FIBA Ligu šampiona.

Prvi čovjek Evrolige Đordi Bertomeu je ponudio klubovima iz ABA lige sigurno mjesto u Evroligi i tri učesnika u Evrokupu, i to naredne tri sezone.

"Na Skupštini u Zagrebu je odlučeno sa jedanest glasova za i jednim protiv da ABA liga podrži Evroligu, a ne takmičenje FIBA Lige šampiona. Predstavnik Cibone podržao je Fibin predlog. Menadžment lige, gospodin Žarko Čabarkapa i ja, imaćemo brzo sastanak sa čelnicima Evrolige, gdje ćemo pokušati da ABA liga dobije još jednog predstavnika u Evrokupu naredne sezone. Nakon tog sastanka odlučićemo konačno da li da potpišemo ugovor sa Evroligom. Ja mislim da hoćemo", rekao je direktor ABA lige Krešimir Novosel za "Vijesti".

Da li očekujete neke sankcije od strane FIBA s obzirom da su nacionalni savezi podržali FIBA Ligu šampiona a ne Evroligu?

"Ne očekujem nikakve sankcije FIBA. Mi smo našu odluku saopštili predstavnicima Košarkaških saveza Srbije, Hrvatske i Slovenije koji su bili u Zagrebu", zaključio je Novosel.

Podsjetimo, FIBA je za sjutra najavila osnivanje košarkaške Lige šampiona u Parizu.

Bonus video: