Presudila je veća energija Mege i želja za pobjedom

53 pregleda 23 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelevic
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelevic
Ažurirano: 19.03.2016. 23:10h

Nakon meča u Sremskoj Mitrovici Luka Pavićević po drugi put je morao da stisne ruku boljoj ekipi - Mega Leks je bila bolja od Budućnosti.

"Čestitao bih ekipi Mega Leksa na pobjedi i trijumfu u ovoj seriji. Ovo je bio još jedan uzbudljiv meč visokog inteziteta u kojem smo na kraju mi opet propustili priliku da pobijedimo i dođemo do toliko željenog finala. U utakmicama sa Megom veoma je važno da se drži visok nivo odbrane i konstantnost u čvrstini, što mi u ove dvije utakmice nismo imali. U ovom drugom meču smo bili značajno bolji nego u prvom, međutim, pored odbrane neophodno je kontrolisati napade. Kada igrate sa Megom morate da iskontrolišete taj njihov pritisak po cijelom terenu, usmjeravanje napada u lijevo što smo mi u momentima radili jako dobro, ali isto tako bilo je trenutaka kada u tome nismo uspijevali. Poslije rezultatskog tobogana došli smo do pet poena prednosti i tu smo morali da imamo veću dozu prisebnosti da kompletiramo odbranu skokom odakle su nam poentirali, da ne napravimo faul kad ne želimo, a da istovremeno prodorima probijemo Meginu odbranu što smo u nekoliko navrata, posebno pred kraj meča, uspješno radili. U samoj završnici presudila je veća energija i želja za pobjedom, što se desilo i u Podgorici", rekao je Pavićević.

Dejan Milojević: Moji momci su heroji

"Kao šta sam rekao, desilo se čudo u Podgorici, evo i sada u Sremskoj Mitrovici. Kada je neko hrabar i ima ovoliko srce kao moji momci, onda je sve ostvarivo. Iako nam zaista mnogo nedostaju tri povrijeđena igrača - Kaba, Jaramaz i Aranitović - mi ne odustajemo od naših snova. Sada smo im korak bliže i sigurno nećemo stati, i nećemo se zadovoljiti time što smo ušli u finale. Pokazali smo da možemo sa svima da se nosimo. Jedva čekamo finale koje je malo dalje, a bitno je i da nam se igrači oporave. Svi su dali sve od sebe, Zagorca su hvatali i grčevi u posljednjoj četvrtini, i on je hrabro izgurao... Imam heroje u timu i ponosan sam na njih. Mislim da imamo igru koja nam daje pravo da se nadamo u finalu", kazao je Milojević..

Nikola Ivanović: Hvala publici na nevjerovatnoj atmosferi

Nikola Ivanović je ponovo bio jedan od najboljih protiv svog bivšeg tima.

"Nema šta previše da se priča o dešavanjima na terenu. Bila je ovo utakmica sa mnogo uspona i padova, u mnogim trenucima nas je ponijela i važnost meča. U napadu nismo bili mnogo pametni, što nas je koštalo da Budućnost dođe do lakih poena iz kontranapada. Ipak, poslije zaostatka od četiri, pet poena minut pre kraja uspjeli smo da preokrenemo. Čestitao bih Niku (Danilu Nikoliću), što je pogodio ta dva važna slobodna bacanja za pobjedu. Takođe, zahvalio bih se i publici koja je napravila nevjerovatnu atmosferu”, kazao je Ivanović.

Nakon osvojenog Kupa Radivoja Koraća najavili ste napad na titulu ABA lige?

"Nije to došlo odmah poslije Kupa, to razmišljanje postoji od početka sezone. Stvarno smo vjerovali u rad i imamo mnogo potencijala da ostvarimo šampionske snove.

U finišu treće četvrtine došlo je do incidenta, kada je Aleks Marić naletio na Nikolu Ivanovića. Popularni Nikolaj otklonio je sve dileme oko toga.

"Marić me je, naravno nenamjerno, udario koljenom u stomak. Ostao sam bez vazduha, ali sve je bilo u redu poslije nekoliko minuta” zaključio je Ivanović.

Bonus video: