Novi sastanak u Barseloni bez predstavnika Budućnosti

30 komentar(a)
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
KK Budućnost Voli, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2016. 19:42h

Nema kraja košarkaškim zavrzlamama i misterijama - u Barseloni je za sjutra zakazan novi sastanak klubova oko učešća u Evroligi i Evrokupu naredne sezone.

Zvaničnih informacija o čemu će se razgovarati još nema, a ono što je izvjesno jeste da na sastanak nije pozvan predstavnik Budućnost Volija! Iz podgoričkog kluba proteklih dana više puta su saopštili da su zadovoljni razgovorom sa prvim čovjekom Evrolige Đordijem Bertomeuom, te da bi Budućnost trebalo da bude siguran učesnik Evrolige ukoliko bude šampion, odnosno Evrokupa ako ne osvoji titulu.

Iz kluba je "Vijestima" potvrđeno da nije stigao poziv za sastanak, kome će prisustvovati predstavnici Crvene zvezde i Cedevite, kao i Partizana, iako "crno-bijeli" ne ispunjavaju rezultatski uslov za nastup u Ulebovim takmičenjima naredne sezone.

"Nije mi poznato po kojem su kriterijumu birani klubovi učesnici sastanka koji organizuje Đordi Bertomeu. Ja ću predstavljati ABA ligu na tom sastanku", kazao je za "Vijesti" direktor ABA lige Krešimir Novosel.

Italijanska "Gazeta delo sport" je javila da će se sjutra u Barseloni razgovarati o formatu takmičenja u Evrokupu, te da će klubovima biti ponuđen trogodišnji ugovor.

Na spisku klubova, koje je objavila "Gazeta", nema Budućnosti, a predstavnici ABA lige, kojima će navodno biti ponuđena licenca za Evrokup su Crvena zvezda, Partizan i Cedevita.

Bertomeu je u petak u Beogradu ponovio i potvrdio da je Evroliga ponudila ABA ligi jedno mjesto u Evroligi i minimum tri u Evrokupu.

Bonus video: