Dragićević: Idemo korak po korak

Sve što su košarkaši Budućnost Volija uradili u regularnom djelu sezone, impresivan učinak od 23 pobjede u 26 mečeva, zaboravlja se od ponedjeljka - plej-of je novo takmičenje, prava na grešku u polufinalu, nakon sjajnih izdanja u dosadašnjem dijelu sezone, jednostavno nema
1 komentar(a)
Tadija Dragićević, Foto: Savo Prelević
Tadija Dragićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.03.2016. 15:19h

Sve što su košarkaši Budućnost Volija uradili u regularnom djelu sezone, impresivan učinak od 23 pobjede u 26 mečeva, zaboravlja se od ponedjeljka - plej-of je novo takmičenje, prava na grešku u polufinalu, nakon sjajnih izdanja u dosadašnjem dijelu sezone, jednostavno nema. Budućnost mora da prihvati ulogu favorita, protiv supertalentovane ekipe Mega Leks, a Tadija Dragićević, najbolji igrač plavih i prvi strijelac lige, ne bježi od toga...

"Prvi smo na tabeli, to moramo da opravdamo. Ne bježimo od toga da smo favoriti. Igramo protiv neugodnog rivala, sa mladim igračima, željnim dokazivanja, koji igraju sa velikim samopouzdanjem. Neće biti lako, posebno na njihovom terenu. Taj drugi meč biće važan, ali idemo korak po korak. Cilj je da povedemo u seriji", kaže Dragićević.

Tim koji vodi Dejan Milojević nema bukvalno ništa da izgubi, ali je kvalitet znatno uzdrman serijom povreda - u polufinalu neće biti Jaramaza, Aranitovića, Đokovića i Kabe.

"Bez obzira na te povrede oni imaju dobru ekipu. Milojević je napravio sjajan tim, već tri godine radi dobro u kontinuitetu. Najteže je kad se igraju utakmice koje su unaprijed dobijene, a protiv ekipe koja nema šta da izgubi. Spremamo se ozbiljno za utakmicu, znamo šta nam znači i daćemo maksimum. Vjerujem da će navijači napuniti dvoranu da nam pomognu da dođemo do jako bitne pobjede i zajedno je proslavimo", rekao je Dragićević.

Dragićević će biti jedan od glavnih aduta u borbi za trofej, nakon što je odigrao možda i najbolju sezonu u karijeri. Najbolji je strijelac ABA lige, igra iskusno, pogađa kad je najvažnije...

"Zadvoljan sam sezonom. Najvažnije je da pobjeđujemo, moj učinak je zasluga cijelog tima. Titula prvog strijelca dobija više na značaju kada si član ekipe koja pobjeđuje. Napravio sam pravi potez dolaskom u Podgoricu, koja je prava sredina za sportiste, pravi košarkaški grad. Zbog toga bi bilo sjajno da napravimo i korak više ove sezone, dođemo do finala i obradujemo sve navijače Budućnosti", zaključio je Dragićević.

Milojević: Nema nas dovoljno ni za trening pet na pet

Mega Leks je desetkovana pred početak plej-ofa. Toliko povreda uzdrmalo bi i mnogo jače ekipe.

"Tokom nedjelje nismo mogli ni da treniramo pet na pet. Moramo da se nosimo sa situacijom kako znamo i umijemo. Želimo da damo sve od sebe, da pokušamo da iznenadimo Budućnost i dođemo do pobjede", kazao je trener Dejan Milojević.

Kapiten Mege Rade Zagorac je rekao da se nada čudu uprkos problemima.

"Mi koji smo spremni, moramo da budemo koncentrisani od početka, da uz agresivnu igru u odbrani i pametna rješenja u napadu pokušamo da nadomjestimo izostanke i dođemo do velike pobjede u Podgorici", istakao je Zagorac.

Bonus video: