Košarkaške kvalifikacije za Rio definitivno u Beogradu

Tu informaciju je u Ženevi potvrdio generalni sekretar Svjetske košarkaške federacije (FIBA) Patrik Bauman u razgovoru sa predsjednikom KSS Draganom Đilasom i generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem
0 komentar(a)
Dragan Đilas, Foto: BETAPHOTO
Dragan Đilas, Foto: BETAPHOTO
Ažurirano: 07.03.2016. 15:54h

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru defnitivno će biti održane u Beogradu, prenio je Košarkaški savez Srbije (KSS).

Tu informaciju je u Ženevi potvrdio generalni sekretar Svjetske košarkaške federacije (FIBA) Patrik Bauman u razgovoru sa predsjednikom KSS Draganom Đilasom i generalnim sekretarom Dejanom Tomaševićem.

Srbija je u januaru dobila organizaciju kvalifikacionog turnira, ali se u javnosti u prethodnom periodu pojavila informacija da postoji mogućnost da FIBA oduzme domaćinstvo.

Navodno, FIBA bi oduzela organizaciju jer se KSS, odnosno srpski klubovi nisu odlučili da li će se prikloniti toj organizaciji ili Evroligi, koji su u sporu oko evropskih takmičenja.

Olimpijski kvalifikacioni turnir održaće se u beogradskoj „Kombank areni” od 4. do 9. jula, a Srbija će igrati u grupi A sa selekcijama Angole i Portorika, dok su u grupi B Češka, Japan i Letonija.

Samo pobjednik stiče pravo nastupa u Rio de Žaneiru.

Bonus video: