Žižić na Ol staru u Bruklinu

"Džordan brend klasik“ prvi put je organizovan 2002. godine i na njemu su učestvovale velike zvijezde, tada ekstra-talenti – počev od Karmela Entonija, Krisa Pola, Blejka Grifina, Entonija Dejvisa, pa do Endrjua Viginsa i Džabarija Parkera. Prije dvije godine na Ol-star meču igrao je Ognjen Čarapić
6 komentar(a)
Nikola Žižić u dresu Barselone, Foto: Www.euroleague.net
Nikola Žižić u dresu Barselone, Foto: Www.euroleague.net
Ažurirano: 07.03.2016. 10:59h

Supertalentovani Nikola Žižić našao se u probranom društvu najboljih evropskih i svjetskih košarkaša svog uzrasta – 205 centimetara visoki krilni centar Barselone 12. aprila, dan nakon 16. rođendana, nastupiće na prestižnom Ol star meču, koji je završnica čuvenog „Džordan brend klasik“ kampa.

Žižić je juče uspješno prošao trodnevni kamp, koji je u Zagrebu okupio 40 najtalentovanijih Evropljana rođenih 2000. godine i mlađih, i zaslužio put u Bruklin.

“Srećan sam što sam u takvoj konkurenciji uspio da uđem među deset evropskih košarkaša. To je za mene velika čast, daću sve od sebe da predstavim crnogorsku košarku na pravi način”, kazao je Žižić za “Vijesti”.

Nove potencijalne zvijezde evropske košarke trenirale su u Zagrebu i pod nadzorom stručnjaka iz Sjedinjenih država. Filter je bio žestok...

“Konkurencija je bila zaista izuzetna. Treninzi su bili drugačiji u odnosu na one na koje sam navikao, uglavnom je akcenat bio na odbrani. Zaista lijepo iskustvo, koje će mi puno značiti” kazao je Žižić..

Na “Ol staru” nastupiće još trojica igrača sa prostora bivše SFR Jugoslavije – Marko Pecarski i Filip Petrušev iz Srbije, te Oton Janković iz Hrvatske.

Žižić je ponikao u podgoričkom “Džokeru”, kod Jadrana Vujačića, a prije godinu i po karijeru je nastavio u Barseloni.

Džordan brend klasik“ prvi put je organizovan 2002. godine, pod pokroviteljstvom i u organizaciji Majkla Džordana, i na njemu su učestvovale velike zvijezde, tada ekstra-talenti – počev od Karmela Entonija, Krisa Pola, Blejka Grifina, Entonija Dejvisa, pa do Endrjua Viginsa i Džabarija Parkera.

Žižić je drugi crnogorski košarkaš koji će nastupiti na reviji najtalentovanijih košarkaša na svijetu.

Prije dvije godine igrač Budućnost Volija Ognjen Čarapić bio je dio trodnevnog spektakla u Bruklinu.

Bonus video: