Sutjeska sjutra u Zadru, Budućnost dočekuje Cibonu

Sutjeska će u posljednjem kolu, u 18 sati, biti gost Zadra. Budućnost Voli će u Podgorici, u 21 sat, ugostiti zagrebačku Cibonu.
2 komentar(a)
KK Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
KK Sutjeska, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 06.03.2016. 13:10h

Utakmicama 26. kola sjutra će biti završeno ligaško takmičenje regionalne ABA lige. Budućnost Voli će u Podgorici, u 21 sat, ugostiti zagrebačku Cibonu.

Podgorički tim ranije je obezbijedio prvo mjesto uoči plej-ofa, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvario je 22 trijumfa i ima 11 više od sjutrašnjeg rivala. Prvi međusobni duel u Zagrebu dobio je 91:69, a slavio je i u oba meča prošle sezone (84:67 i 101:79).

Sutjeska će u posljednjem kolu, u 18 sati, biti gost Zadra. Nikšićkom timu neophodna je pobjeda u Zadru, iako mu ni ona ne garantuje opstanak.

Sutjeska uoči posljednjeg kola zauzima 13. mjesto i ima pobjedu manje od MZT Skoplja, Metalca, Igokee, Krke i Olimpije.

Nikšićki tim prvi međusobni duel dobio je 71:60.

"Zadar je domaćinski tim,koji godinama na svom terenu igra mnogo bolje nego u gostima. Iskusni su, karakteriše ih brza igra i postižu mnogo lakih poena iz tranzicije. Svjesni smo koliko je protivnik kvalitetan, ali mislim da ćemo biti pravi kad je najpotrebnije .Moramo biti perfektni u odbrani, obratiti pažnju na defanzivni skok. Prošlonedeljna partija nam je ulila dodatni optimizam i sa pravom očekujemo pozitivan ishod i u ovom meču", kazao je Igor Jovović, trener Sutjeske.

Dobroj igri i pobjedi, ali i povoljnim rezultatima na drugim utakmicama nada se i košarkaš Sutjeske, Đoko Šalić.

"Biće to najteža utakmica u ovoj sezoni. Nadam se pobjedi i opstanku u ABA ligi, jer Nikšić zaslužuje da ima svog predstavnika".

Bonus video: