Kari kao Džordan, Ratnici poput Bikova

"Ratnici" su na svom parketu savladali Oklahomu, što im je 44. uzastopna pobjeda u "Orakl areni", pa su izjednačili rekord Čikaga, postavljen u periodu između marta 1995. i aprila 1996. godine
0 komentar(a)
Stef Kari, Foto: Beta-AP
Stef Kari, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 04.03.2016. 08:34h

Ispisana je nova stranica u istoriji NBA u mečevima koji su u najjačoj košarkaškoj ligi odigrani jutros. I naravno, za to su se potrudili košarkaši aktuelnog prvaka i najuspješnije ekipe dosadašnjeg dijela sezone, Golden stejta. "Ratnici" su na svom parketu savladali Oklahomu, što im je 44. uzastopna pobjeda u "Orakl areni", pa su izjednačili rekord Čikaga, postavljen u periodu između marta 1995. i aprila 1996. godine.

Stef Kari je predvodio svoju ekipu do rekorda sa 33 poena, i po četiri skoka i asistencije, iako je prethodni duel sa Atlantom propustio zbog povrede stopala. Sa druge strane, Oklahoma je upisala i šesti poraz od osam utakmica nakon Ol-stara.

U duelu dva posljednja MVP NBA lige, Kari je bio bolji od Djurenta, koji je bio na asistenciju od tripl dabla (32 poena, deset skokova i 9 asistencija), ali je imao čak devet izgubljenih lopti!

Priliku da obori rekord Čikaga Majkla Džordana,i upiše 45. domaću pobjedu Kari će imati u ponedjeljak, kada u "Orakl arenu" stiže Orlando našeg Nikole Vučevića.

Ruki Finiksa Devin Buker ubacio je 34 koša i izjednačio je rekord karijere, pošto je pogodio 11 od 21 šut, ali i svih devet slobodnih bacanja. Ipak, Finiks je poražen u Majamiju, koji su do trijumfa nosili Dvejn Vejd sa 27 koševa i bivša zvijezda Sansa, Goran Dragić sa 25 poena.

Rezultati:

Majami - Finiks 108:92

Nju Orleans - San Antonio 86:94

Dalas -,Sakramento 101:104

Golden stejt - Oklahoma 121:106

Bonus video: