Lovćen gostuje Sparsu, Sutjeska domaćin Zrinjskom

425 pregleda 0 komentar(a)
Košarkaši Lovćena
Košarkaši Lovćena

Nakon što su poraženi u crnogorskom derbiju od Sutjeske, čime su prekinuli niz od šest pobjeda, pred košarkašima Lovćena je novi izazov, novi derbi - izabranici Miodraga Kadije sjutra veče (20 sati) gostuju sarajevskom Sparsu, koji je na diobi trećeg mjesta u ABA2 ligi upravo sa Cetinjanima (sa po osam pobjeda i pet poraza).

“Iako utakmica pada u nezgodnom terminu trudićemo se da odigramo najbolje što možemo. Ekipa Sparsa je sigurno favorit, a mi ćemo probati da napravimo iznenađenje", rekao je Kadija.

Lovćen je izgubio na Cetinju od Sparsa sa 74:68.

“Igramo protiv nezgodne ekipe Sparsa, koja na domaćem terenu igra veoma agresivno. U prošlom kolu su izgubili od Primorske i sigurno će pokušati na domaćem terenu da se vrate u pobjednički ritam. Moramo jako da uđemo u meč, da odgovorimo na njihovu agresivnu igru, da odigramo čvrsto i pametno i da iskoristimo svaku šansu koja nam se ukaže", kazao je Aleksa Popović, bek Cetinjana.

Sutjeska je u seriji od tri pobjede, a šansu da upišu i četvrtu uzastopnu Nikšićani će imati sjutra veče (19 časova) kod kuće protiv mostarskog Zrinjskog.

"U goste nam dolazi ozbiljna ekipa, koja ima kvalitetna rješenja na svim pozicijama. Predvode ih iskusni Ramljak i Šutalo, tu su i centri koji šire svaku odbranu Todorović i Milićević kao i odlični plejmejker Sokolović. Ako naša igra u odbrani bude kao u mečevima protiv Primorske i Lovćena, sa pravom se možemo nadati još jednom uspjehu", rekao je Zoran Glomazić, trener Sutjeske.

Sutjeska je u Mostaru slavila 82:78.

"Zrinjski je ekipa koja je evidentno podigla nivo igre. U mečeve ulaze sa mnogo samopouzdanja, pa nas sigurno očekuje težak posao. S druge strane mi smo u dobroj seriji i ako tokom čitavog susreta budemo koncetrisani i čvrsti u odbrani, velike su šanse da nastavimo pobjednički niz", kazao je košarkaš Sutjeske Boris Lalović.

Bonus video: