Šampion ABA lige ima mjesto u Evroligi; Bokan: Naredne sedmice dogovaramo sve detalje

0 komentar(a)
Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević
Dragan Bokan, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 01.03.2016. 16:54h

Pobjednik ABA lige će naredne sezone igrati u Evroligi - otkrio je predsjednik regionalnog takmičenja i Budućnost Volija Dragan Bokan.

To je ponuda koja je stigla od Evrolige u sjedište regionalnog takmičenja, a lično potpisana od Đordija Bartomeua.

To znači da Budućnost Voli ima šansu da se plasira u Evroligu, iako je prethodnih dana izgledalo da je ABA liga na izdisaju, nakon što je Košarkaški savez Srbije tražio da se prvo odigra nacionalno prvenstvo, pa tek onda plej-of ABA lige. Takođe, pominjalo se i da postoji mogućnosti i da Zvezda dobije specijalnu pozivnicu u novoformiranu Evroligu (u kojoj će biti 16 timova).

"Pismeno smo od Evrolige dobili ponudu, koju je potpisao Đordi Bartomeu. Stoji da šampion ABA lige ide u Evroligu, dakle licencu je dobila ABA liga, a da drugoplasirana, trećeplasirana i četvrtoplasirana ekipa idu u Evrokup", rekao je Bokan za "Vijesti".

Još ništa nije potpisano, o ponudi Evrolige će se odlučivati 10. marta na Skupštini ABA lige u Zagrebu.

"U goste nam tada dolazi Bartomeu i na tom sastanku ćemo dogovoriti sve detalje", kazao je Bokan.

Prvi put će i Evrokup imati značajan nagradni fond za klubove u iznosu od 2,5 miliona eura.

"To će se dijeliti na 24 kluba učesnika Evrokupa", kaže Bokan.

Bokan je kazao i da je stigla ponuda od FIBA, ali da je ona, kako je rekao, nejasna, i istakao da je regionalno takmičenje nakon današnjeg sastanka još jače.

"Jednoglasnom odlukom svih 12 klubova mi smo odlučili da za sada ne potpisujemo nikakav dokument sa FIBA u vezi Lige šampiona”, naglasio je Bokan i dodao:

“Svakako nas očekuje zanimljiv mart, i početak aprila. Završnica ABA lige će biti više nego uzbudljiva, ulog je veliki, između Budućnost Volija i Mega Leksa, te Cedevite i Crvene zvezde", zaključio je prvi čovjek ABA lige i Budućnosti.

Beogradski mediji ističu i da će Evroliga uputiti specijalnu pozivnicu Partizanu za Evrokup.

Bonus video: