Pjaniđani: Budućnost ima više rješenja od nas

964 pregleda 0 komentar(a)
Simone Pjaniđani
Simone Pjaniđani

Armani će večeras (20.45) protiv Budućnost Volija biti slabiji za povrijeđenog srpskog reprezentativca Nemanju Nedovića, koji u Evroligi ima prosjek od 13,6 poena, 3,7 asistencije i 2,6 skokova.

"Nakon odličnog starta u Evroligi (šest pobjeda i dva poraza u prvih osam kola), igrajući bez povreda, nadali smo se da ćemo početak ove godine dočekati kompletni, kako bismo nastavili borbu za ciljeve i odmorili one koji su igrali najviše. Međutim, nakon meča u Tel Avivu smo u najgoroj situaciji od starta sezone. Sad nam nedostaje Nedović, Tarčevski će na operaciju nakon ovog meča, jer želi da igra protiv Budućnosti, jer je sjajan, požrtvovan momak, a Bruks je protiv Avelina imao problema sa leđima, i njegov nastup je pod znakom pitanje. To nije idealan scenario", kaže trener Armanija Simone Pjaniđani.

Što se tiče Budućnosti, trener Armanija kaže da je “podgorički sastav skoro u svim mečevima bio u igri do posljednjeg minuta, a sasvladao je CSKA”.

"Dolaskom Norisa Kola i Goge Bidadzea, Budućnost je promijenila strukturu ekipe, u pozitivnom smjeru. Kol je protiv Bajerna postigao 27 poena, a Bitadze na debiju u Evroligi 17 poena, i on će imati sjajnu karijeru. Budućnost u ovom trenutku ima više rješenja od nas i praviće nam probleme, jer može da mijenja više sistema igre, a promijenila je i trenera, pa može imati još noviteta. Mi ćemo vidjeti na koga možemo da računamo od igrača, jer nismo svi na broju, ali ćemo se boriti", dodao je Pjaniđani.

Trener Armanija očekuje tešku utamicu posebno na psihološkom planu.

"Volio bih da moji igrači pronađu u sebu dodatnu motivaciju već od ovog meča kako bismo odbranili sve ono dobro što smo uradili proteklih mjeseci. Iz mnogo razloga, ovo je u ovom trenutku najkompleksnija utakmica, jer nam nedostaju neki ključni igrači, i imamo jednog novog (Omić) kojeg treba uključiti u hodu. Sa Nedovićem smo dobili četiri utakmice u gostima, sada želimo da upišemo koju pobjedu više kod kuće. Probleme koje imamo moramo da pretvorimo u prednost, da se prilagodimo situaciji, da se borimo koristeći svu moguću motivaciju", zaključio je trener Armanija.

Bonus video: