Pavićević: Sutjeska može da pobijedi bilo koga

Moramo da vodimo računa i o našim sportskim prijateljima iz Valjeva, Novog Mesta, Skoplja, ali i iz Bara", zaključio je trener Budućnosti
53 pregleda 0 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Luka Zeković
Luka Pavićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 27.02.2016. 12:33h

Dok Sutjeska traži pobjedu spasa, za Budućnost Voli je duel u Nikšiću bez rezultatskog značaja. Davno je obezbijedila prvo mjesto u regularnom dijelu takmičenja i prednost domaćeg terena u polufinalu, i eventualno u finalu plej-ofa.

Jasno je zašto u košarkaškim i sportskim krugovima kruži priča o unaprijed poznatom ishodu derbija.

"Moramo na najjači mogući način da izađemo na teren. Ne smijemo da podlegnemo određenim pričama koje se provlače, jer smo profesionalci. Ako posmatrači mogu da kalkulišu, mi ne možemo. Branimo i naš integritet i integritet naše igre. Igraćemo kao i do sada - na pobjedu. Svjesni smo, međutim, da u Nikšiću možemo da izgubimo da smo i kompletni i motivisani", rekao je trener Budućnosti Luka Pavićević.

On je naglasio da su Budućnost Voli i Sutjeska sportski prijatelji.

"Navijali smo za njih do sada, a u ovakvom duelu moramo da vodimo računa o ugledu koji smo gradili boreći se da budemo prvi. Moramo da vodimo računa i o našim sportskim prijateljima iz Valjeva, Novog Mesta, Skoplja, ali i iz Bara", zaključio je Pavićević.

Budućnost će u Nikšiću biti oslabljena, neigranjem Tadije Dragićevića, koji ima gnojnu anginu. Džozef još nije spreman, a roviti su Marić, Kuk, Sead Šehović i Rikić, pa je pitanje koliko su spremni za igru. Izostaće i mladi Baćović i Čarapić.

"Veliki broj izostanaka uticao je i oslabio pripreme, a cijele sedmice imali smo na raspolaganju samo šest igrača. Moramo, takođe, da prevaziđemo motivacioni problem, jer je Sutjeska tu u velikoj prednosti. Ako to prevaziđemo, onda možemo da se bavimo utakmicom i pokušamo da zaustavimo zahtjevnu ekipu Sutjeske, koja na svom terenu može da pobijedi ne samo Budućnost, nego bilo koga", kaže Pavićević.

Budućnost Voli je prvi međusobni duel u Podgorici dobila 89:87, a u dosadašnjem dijelu takmičenja ostvarila je 22 pobjede, 14 više od rivala.

Duel u Nikšiću počeće u 19 sati.

Bonus video: