Mornar i Jedinstvo favoriti, gusto u Podgorici, derbi u Tivtu

0 komentar(a)
Erste košarkaška liga logo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Erste košarkaška liga logo, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 27.02.2016. 11:21h

Nakon pauze zbog završnog turnira Kupa Crne Gore, mečevima 22. kola nastavlja se takmičenje u Prvoj A Erste ligi.

Danas je na programu jedan susret, koji će se od 19 časova u Baru odigrati između Mornara i Lovćena. Oslabljeni Cetinjani nemaju šta da traže protiv neporaženog finaliste Kupa, a jedina dilema u ovom meču je sa kojom će razlikom trijumfovati domaća ekipa protiv kolega iz Prijestonice, koji su, kao što je opšte poznato, ostali bez Đukanovića, Tmušića i, još ovaj meč, Jovanovića.

Meč između Stršljena i Jedinstva prvobitno je planiran za subotu, ali je naknadno odgođen za nedjelju, u terminu koji još uvijek nije određen. Stršljeni su se u korist Ulcinja odrekli usluga najboljeg igrača Morisa Fostera, dok će Bjelopoljci moći da računaju na Lekovića i Krivokapića koji su imali problema sa povredama, tako da je jasno da tas na vagi naginje ka izabranicima Gorana Vojinovića, koji nemaju pravo na kiks ukoliko žele mjesto u plej-ofu.

U nedjelju je i sudar Studentskog centra i Danilovgrada. ''Studenti'' su u posljednje vrijeme sjajnom formom ne samo (skoro) obezbijedili opstanak, već i istakli kandidaturu za mjesto u plej-ofu. Obje ekipe imaju po 25 bodova (Danilovgrad pobjedu više, 7/6, i meč manje) i pobjednik će na 6. mjestu dostići Ibar, koji je slobodan u ovoj rundi, pa predviđamo zanimljivu sportsku borbu u ''Kući košarke'' u Donjim Kokotima u 20:30h.

Posljednja, derbi utakmica 22. kola igra se u srijedu 30. marta u Tivtu, a sastaju se Teodo i Ulcinj.

Kao što smo već pomenuli, u ovom kolu odmara ekipa Ibra.

Bonus video: