Crna Gora sjutra protiv Velike Britanije

1 komentar(a)
Košarkašice Crne Gore, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Košarkašice Crne Gore, Foto: Košarkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 23.02.2016. 17:15h

Nesrećan i nespretan poraz u Italiji (57:56, iako su 81 sekundi prije kraja su protiv domaćih vodile 56:50) od prije tri dana je već prošlost, košarkašice Crne Gore kvalifikacije za Evropsko prvenstvu u Češkoj nastavljaju sjutrašnjim gostovanjem Velikoj Britaniji, u četvrtom kolu grupe C.

Izabranice Momira Milatovića će u Mančesteru pokušati da se vrate na pobjednički kolosjek, na kojem su bile prije poraza u Skiju, kako bi došle u situaciju da međusobni duel protiv Italije, u novembru, odlučuje o prvom mjestu u grupi (plasman na EP izboriće pobjednici kvalifikacionih grupa, kao i šest najboljih drugoplasiranih timova).

"Nakon nesrećnog i bolnog poraza od Italije, imamo dodatnu obavezu da sa još većom željom nastupimo u duelu protiv Velike Britanije. Propustile smo sjajnu priliku u Italiji, ali i dalje držimo situaciji u našim rukama i pobjedom u Mančesteru, završile bi značajan dio posla u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo", kazala je Jelena Dubljević, koja je protiv Italije upisala svega šest poena, ali i osam skokova.

Velika Britanija je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija savladala samo autsajdera grupe - Albaniju (122:36), u prošlom kolu, nakon poraza u prva kva kvalifikaciona kola, pa protiv naše reprezentacije nema mnogo izbora ukoliko želi da ostane u trci za Eurobasket.

Crna Gora je dobila prvi međusobni duel na startu kvalifikacija, koji je 21. novembra odigran u Podgorici - 78:64.

"Očekujemo tešku utakmicu i sigurno je da neće biti lako kao što je to bio slučaj u prvom međusobnom duelu u Podgorici, jer će domaćin tražiti svoju šansu i posljednji priključak u borbi za mjesta koja vode na šampionat Starog kontinenta. Ipak, vjerujem da sve zavisi od nas, a uz snagu i karakter koji posjedujemo, te jedinstvo koje nas krasi od prvog dana, a naročito nakon poraza od Italije, nadam se da pobjeda neće izostati i da ćemo se vratiti na pobjednički put", dodala je Dubljević, koja je u prvom meču protiv Velike Britanije ubacila 15 poena.

Sjutrašnja utakmica u Mančesteru počinje u 20 sati po našem vremenu (19 po lokalnom). U drugom meču C grupe sastaće se Albanija i Italija (18).

Bonus video: