Zvezdan Mitrović donio prvi pehar Monaku

Njegovi izabranici su tokom trodnevnog Kupa lidera u Diznilendu redom rušili šampione Francuske iz 2013. i 2014. godine, Nanter i Strazbur, a danas u velikom finalu i Šalon sa čak 99:74
2 komentar(a)
Zvezdan Mitrović, Foto: Privatna galerija
Zvezdan Mitrović, Foto: Privatna galerija
Ažurirano: 21.02.2016. 18:56h

Meteorski uspon košarkaša Monaka je krunisan čudom. I to na mjestu čuda - tim iz Kneževine je u Diznilendu, pored Pariza, osvojio Kup lidera, takmičenje u kojem učestvuje osam najboljih francuskih ekipa.

Kakve to ima veze sa Crnom Gorom, pitaće se mnogi. Ima, i te kakve, jer na klupi Monaka sjedi 46-godišnji Podgoričanin, Zvezdan Mitrović.

Njegovi izabranici su tokom trodnevnog turnira u Diznilendu redom rušili šampione Francuske iz 2013. i 2014. godine, Nanter i Strazbur, a danas u velikom finalu i Šalon sa čak 99:74.

Šalon je bolje počeo meč, vodio tokom prvog poluvremena, ali je Monako u nastavku igrao spektakularno i stigao do prvog velikog pehara u klupskoj istoriji.

Mitrović je prije manje od godinu na klupi tima iz Monte Karla, koji je tada bio u Pro B ligi, naslijedio zemljaka Sava Vučevića, a sa devet pobjeda u 10 mečeva je obezbijedio povratak u elitu nakon 24 godine.

Klub koji je prije dvije sezone bio trećeligaš i ove godine igra sjajno, pa dijeli 1. mjesto na tabeli Pro A lige.

Niko, međutim, nije mogao ni da pretpostavi da će u prvom nastupu u takmičenju koje je kreirano po uzoru na španski Kup kralja stići do trofeja. Istorija je ispisana...

U Mitrovićevom timu, koji je dogurao i do četvrtfinala „pravog“ Kupa Francuske pobjedom baš nad Šalonom, večeras je ubjedljivo najbolji bio Amerikanac Džamal Šuler sa 31 poenom.

Bonus video: