Sa Italijom za 1. mjesto u grupi C

0 komentar(a)
Jelena Škerović, Foto: Savo Prelević
Jelena Škerović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.02.2016. 10:00h

Kada se zna da su rivali u grupi C Velika Britanija i Albanija, koje su iz Podgorice ispraćene sa minus 14, odnosno 60, jasno je da košarkašicama Crne Gore ne može izmaći viza za Evropsko prvenstvo.

Na šampionat u Češkoj ide devet pobjednika grupa i šest najboljih drugoplasiranih selekcija i jasno je da će izabranice Momira Milatovića biti među tih 15. Ali, zbog lakših rivala na samom prvenstvu, bitno je da se zauzme što bolja pozicija u kvalifikacijama. Zato je večerašnji meč (19 časova) u Skiju, gradu blizu Vićence, vjerovatno najbitniji u kvalifikacijama, jer bi pobjeda nad Italijom otvorila sva vrata „crvenima”.

"Italija je neugodna i odlično igra na domaćem terenu. Favoritkinje smo, ali moramo da pokažemo borbenost koja nas krasi. Italijanke odlično poznajemo, jer smo igrale protiv njih na Evropskom prvenstvu u Francuskoj. Ranjive su u reketu i vjerujem da ćemo to iskoristiti na pravi način", rekla je Milica Jovanović.

Crnu Goru u srijedu čeka još jedno gostovanje, jer igra protiv Britanki u Mančesteru.

"Veliku Britaniju smo savladale u Podgorici. Vjerujem da ćemo to uraditi i u gostima i osigurati vizu za Evropsko prvenstvo", zaključila je krilna košarkašica turskog Botaša.

Kapitenka Crne Gore, Jelena Škerović, takođe sa optimizmom čeka meč. I želi osvetu za poraz na Evropskom prvenstvu u Francuskoj 2013. godine (60:66).

"Italija je dosta promijenila tim, dok su naše glavne igračice još tu i to nam je prednost. Trijumfom bismo riješile pitanje odlaska na Evropsko prvenstvo, što bi nam omogućilo da igramo rasterećenije do kraja", poručila je 35-godišnja Podgoričanka.

Plejmejker poljske Gdinje će se truditi da loptama „hrani” Anđeliku Robinson i Ivu Perovanović.

"Italija nema klasične centre, Iva i Anđelika će imati prednost pod košem. Uzgred, i Milica Jovanović i Irena Matović su više od njihovih krila", naglasila je Škerovićeva.

Bonus video: