Budućnost Voli cilja deveti trofej

Plavi će u prvoj utakmici završnog turnira Kupa Crne Gore, kao domaćini u dvorani Morača, da igraju sa Ibrom, najvećim iznenađenjem ovog takmičenja. Utakmica je u petak (19.februara), u 17 sati. Drugo polufinale Mornar-Sutjeska je od 19.30 časova
64 pregleda 9 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 18.02.2016. 10:31h

Završnica 10. Kupa Crne Gore u košarci odigraće se predstojećeg vikenda u "Morači. Budućnost Voli sjutra od 17 sati u polufinalu igra protiv Ibra, dok će drugog finalistu odlučiti duel Mornar - Sutjeska, od 19.30 časova.

Budućnost Voli brani trofej, a trener "plavih" Luka Pavićević ističe obavezu njegove ekipe da bude najbolja, u takmiučenju u kojem je trijumfovala osam puta, ali i pravi košarkaški ambijent na tribinama "Morače"

„Kup je takmičenje koje u svakom slučaju predstavlja obavezu za Budućnost Voli da nastupi ozbiljno i jako, da dokaže kvalitet na terenu i odbrani trofej“,istakao je Pavićević.

Budućnost VOLI je od 2007. godine uvijek igrala u finalu Kupa. Po dva puta sa Lovćenom i Sutjeskom, po jednom sa Mornarom, Mogrenom, Danilovgradom, i Zetom 2011. Nikšićani su jednom bili uspješniji, 2013.godine u Tivtu.

„Na ovom turniru tri tima odskaču, ekipe koje imaju ambiciju da se dokopaju finala odnosno trofeja. To su pored Budućnost VOLI, Sutjeska i Mornar, dok mislim da je Ibar iznenađenjem protiv Teoda napravio veliki uspjeh, ali da je po kvalitetu ipak iza ostalih učesnika predstojećeg takmičenja“, ističe Pavićević.

Za "plave" će naredna dva meča biti veliki izazov i zbog činjenice da se igra po drugačijim pravilima u odnosu na ABA ligu i Eurokup. U timu moraju da budu trojica igrača mlađih od 20 godina, od kojih jedan mora uvijek da bude u igri. U Budućnosti to su Baćović, Ilić, Čarapić, i Slavković. Takođe, pravo nastupa imaju samo tri stranca.

„Mornar je u najvećoj prednosti što se tiče razigranosti mladog igrača, onog koji mora da bude na terenu. I ne samo zbog razigranosti tih mladih košarkaša već i navike tima na te igrače. Sutjeska koja se grčevito bori za ostanak u ABA ligi, ili Budućnost Voli koja se bori za prvo mjesto u ABA ligi, nijesu mogli da znatnije uključe u igru svoje mlade igrače. Budućnost Voli to nije mogla ni zbog učešća u Eurokupu", kaže Luka Pavićević.

„Od mladih igrača se u ovom momentu ne može očekivati velika razigranost jer je ne posjeduju. Očekivaće se dobra egzekucija koja proizilazi iz treninga i tražiće se veliki intezitet i energija kako bi se u odbrani zadržala čvrstina i solidnost timske igre. Nadam se da ćemo za vikend da postignemo tu vrstu homogenosti i da ćemo odatle steći dobar uvid za prvenstvo Crne Gore, koje slijedi poslije plej-ofa ABA lige, i koje će da bude važnije od Kupa jer kroz prvenstvo tražimo prohodnost u ABA ligu naredne sezone“

Budućnost Voli nije kompletna.

„Aleks Marić je imao veliku distorziju zgloba, propustio je utakmicu sa Igokeom i njegovo je učešće u Kupu pod znakom pitanja. Mi se u principu trudimo da Aleksu napravimo oporavak iz kojeg će što prije moći da uđe u trening i pripremi se za plej-of Aba lige“, objasnio je Pavićević.

Utakmice finalnog turnira u Kupu Crne Gore treba da budu praznik crnogorske košarke,i trebalo bi da okupe brojnu publiku na tribinama dvorane Morača. Glavni mamac biće upravo Budućnost VOLI.

„Moram da istaknem da je mnogo lijepo košarkaško druženje sa našim navijačima, koji nam pomažu da sa velikom motivacijom igramo utakmice koje su naizgled bez rezultatskog značaja. Od nove godine imali smo više utakmica kod kuće, gdje se "Morača" pojavljuje kao ozbiljan košarkaški ambijent. "Morača" okuplja ljude koji vole košarku i Budućnost i koji ne dolaze samo na velike utakmice, već prije svega dolaze da sa svojim timom naprave lijepi košarkaški ambijent. Ambijent koji motiviše i protivnika, odakle se generiše generalno i lijepa košarka i ozbiljne utakmice. Volio bih bez obzira na to što smo favoriti, da nastavimo tradiciju košarkaškog druženja, da Morača poput nekada "Jazina", "Gripa" i Čačka, bude mjesto koje odiše energijeom i košarkaškim znanjem, ne samo igrača i trenera, već i gledalaca što prepoznajem u ovom momentu“, zaključio je Luka Pavićević.

Ulaz na utakmice završnog turnira Kupa Crne Gore biće besplatan. Finale je u subotu od 19 sati uz prenos na Javnom servisu.

Bonus video: