Budućnost Voli čeka Sutjesku ili Mornar

Finalni turnir biće odigran u petak i subotu u podgoričkoj dvorani Morača.
0 komentar(a)
Finalni turnir Kupa u košarci, Foto: KSCG.ME
Finalni turnir Kupa u košarci, Foto: KSCG.ME
Ažurirano: 16.02.2016. 15:59h

Košarkaši Budućnost Volija imaće samo jači trening u polufinalu Kupa Crne Gore, protiv Ibra, dok će Sutjeska i Mornar odigrati derbi polufinala, odlučeno je danas žrijebom parova finalnog turnira, koji će se održati u petak i subotu u "Morači".

Turnir otvara apsolutni favorit i domaćin Budućnost protiv Ibra u petak u 17 sati.

"Ibar je napravio iznenađenje i eliminisao Teodo na putu do polufnala. Ozbiljno ćemo prići tom meču, jer želimo trofej. Ako bude tako, ne bi trebalo da imamo problema Uloga favorita pripada nama, ali cijenimo sve ono što su Mornar i Sutjeska napravili ove sezone", kazao je sportski direktor Budućnosti Gavrilo Pajović.

Ibar je plasmanom u završnicu ispunio cilj.

"Mi smo plasmanom u polufinale ostvarili najveći uspjeh u klupskoj istoriji. Dovoljno smo uradili, a u polufinalu pružićemo koliko možemo i pružiti što jači otpor Budućnosti“, rekao je trener Ibra Milan Rondović, koji neće moći da računa na trojicu suspendovanih igrača, koji su učestvovali u nedavnom teškom incidentu na Cetinju - Tomaševića, Kalića i Posuku".

U drugom polufinalnom duelu u petak od 19.30, između Sutjeske i Mornara, očekuje se mnogo više uzbuđenja.

"Mornar ima dobar tim i igra sjajno ove sezone u balkanskoj i crnogorskoj ligi. Njihova mala prednost je što zbog pravila u domaćim takmičenjima imaju mlade igrače koji su u sistemu i koji su uigraniji. Ne tražimo, međutim, opravdanje, igraćemo maksimalno i nadam se da ćemo pobijediti, iako smo orjentisani i na završnicu ABA ligei borbu opstanak", kazao je trener Sutjeske Igor Jovović.

Barani se raduju duelu sa ABA ligašem...

"Nismo striktno zacrtali u planovima da dođemo do finala Kupa. Imamo teške utakmice u Balkanskoj ligi, čeka nas šest utakmica u narednih 14 dana. To opterećuje igrače, ali imamo moti protiv tima koji je u ABA ligi. Smatram da imamo malu prednost, jer imamo kvalitetne mlade igrače, ali očekujem neizvjesnu utakmicu u kojoj ćemo naći put do pobjede", kazao je trener Mornara Đorđije Pavićević.

Finale se igra u subotu od 19 časova. Ulaz u dvoranu „Morača“ oba dana biće slobodan.

Bonus video: