I prazan „Pionir” inspiriše Barane

Košarkaši Mornara večeras (19 sati) gostuju Partizanu u meču 14. kola ABA lige
803 pregleda 1 komentar(a)
Nikola Rebić na meču sa Partizanom u Baru
Nikola Rebić na meču sa Partizanom u Baru

Košarkaši Mornara će prvi meč u 2019. godini odigrati pred praznim tribinama, prvi put će u takvom ambijentu igrati sa Partizanom, koji treba da odradi kaznu u dvorani “Aleksandar Nikolić” zbog incidenata na meču Partizana protiv Cedevite.

Istina, “crno-bijeli” večeras (19 časova) neće biti u potpunosti lišeni podrške, jer će utakmici sa crnogorskim šampionom moći da prisustvuju navijači sa sezonskim kartama i sponzorskim propusnicama za parter i lože.

"Žao nam je što neće biti publike. Ovakve utakmice se igraju za publiku, a ne za prazne tribine. Ambijent u ‘Pioniru’ nas uvijek motiviše da damo sve od sebe. Uostalom, prošle sezone dobili smo meč u punoj dvorani. Vidjećemo ko će se bolje snaći pred praznim tribinama", kaže trener Mornara Mihailo Pavićević.

"Napravili smo dobar posao pred Novu godinu, savladali smo Olimpiju i Krku i prodisali pred izuzetno neizvjesnu završnicu regionalnog takmičenja", dodao je strateg Barana.

Mornar je jedna od rijetkih ekipa u ABA ligi koja ima pozitivan skor sa košarkaškim velikanom iz Beograda, vodi 4-3 u pobjedama, a Barani u ABA ligi ne znaju za poraz od Partizana od 18. decembra 2016. godine.

Mornar je dobio oba prošlosezonska duela u ligi, a slavio je i u “Topolici” u prvom dijelu ove sezone, sa 97:94. U tom duelu najefikasniji igrač meča, sa 26 poena, bio je Nemanja Vranješ (trojke 5-5), ali se razbolio pred put u Beograd, pa će preskočiti današnji meč.

"Neigranje Vranješa koji može da pogodi trojku ‘iz svlačionice’ veliki je hendikep za nas, ali šta je tu je. Znamo kvalitet rivala, ovo je naš osmi duel, računajući i dvije utakmice u Superkupu, koje su, ipak, specifične i nemaju mnogo veze s onima koje se igraju za bodove. Jedno je sigurno - nismo došli u Beograd sa “bijelom zastavom”, daćemo sve od sebe i pokušati da iskoristimo priliku ako nam se ukaže i pobijedimo", zaključio je Pavićević.

Uoči ovog duela, oba tima su upisala po tri pobjede u posljednja četiri meča. Mornar (skor 5-8), pred kojim je borba za opstanak, dobio je FMP u Beogradu (84:82), te Olimpiju (80:75) i Krku (86:77), kod kuće, a izgubio je od Cedevite pred svojim navijačima (103:102) u meču u kojem je bio na pragu pobjede.

Partizan (skor 7-6), koji je trenutno peti na tabeli, takođe je izgubio kod kuće od Cedevite, bio je na svom terenu bolji od FMP-a, a u gostima od Igokee i Olimpije.

"U dobroj smo formi, o tome svjedoče upravo četiri posljednje utakmice. Šteta što igramo bez publike, svi volimo da igramo u punom “Pioniru”. Poremetilo nas je to što se Vranješ iznenada razbolio, ali daćemo sve od sebe da obradujemo i njega i naše brojne navijače", kaže bek Mornara Nikola Rebić.

Trinkjeri: Da im ne dozvolimo da nas opet dobiju i isprebijaju

Trener Partizana Andrea Trinkjeri je slikovito najavio meč sa Mornarom.

"Čeka nas duel sa ekipom koja nas je već jednom dobila i ‘isprebijala’ ove sezone. Da nam se to ne bi desilo ponovo, moramo odigrati sa daleko većom koncentracijom u odbrani i u napadu, i shvatiti na koji način oni igraju. Samo na tako ćemo biti bolji", rekao je Trinkjeri.

Krilo crno-bijelih, Rade Zagorac je poručio:

"Ukoliko uđu u dobar šuterski ritam, igrači Mornara mogu biti veoma nezgodni i tada su u stanju da svakoj ekipi naprave probleme. Naša želja je da im to onemogućimo i da utakmicu odigramo na način koji nama više odgovara. Ova utakmica, kao i svaka naredna u ABA ligi, za nas je veoma važna i moramo da budemo na svom maksimumu tokom čitavog njenog toka", rekao je Zagorac.

Bonus video: