Treba zadržati igru i želju za pobjedom

Sav prihod od ulaznica, klub će pokloniti Udruženju roditelja djece oboljele od kancera - „Feniks”. Cijena karte je dva eura
54 pregleda 1 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 15.02.2016. 13:04h

Od prošlog kola i pobjede nad MZT-om, košarkaši Budućnost Volija mogu da razmišljaju i da se spremaju za najvažniji dio sezone, plej-of, u koji će ući sa prve pozicije, sa prednošću domaćeg terena.

Utakmice su, međutim, najbolja taktička i takmičarska, a pobjede najbolja psihička priprema za utakmice u kojima nema mnogo prostora za grešku.

Tako će biti i večeras protiv Igokee u „Morači”. Cilj je 15. trijumf zaredom u ABA ligi, kao potvrda dominacije i još jedno upozorenje konkurentima, najavljuje trener Luka Pavićević.

"Iako imamo problema sa povredama, napadamo protivnika na najjači mogući način u želji da zadržimo nivo igre i želje za pobjedom, što nas je krasilo i do sada", rekao je Pavićević.

Suad Šehović i Aleks Marić imaju problema sa zglobovima, Džulijus Dženkins sa koljenom, ali trebalo bi da budu u sastavu za večerašnji meč.

U timu će biti i Divou Džozef, koji nakon povrede šake, polako ulazi u ritam.

"Divou je imao dosta pehova tokom sezone. Ta teška povreda ga je izbacila iz ritma. Mi ćemo mu pomoći da se vrati u formu i da ponovo nađe mjesto u timu", kazao je Pavićević.

Igokea se bori za opstanak, ali je opasna ekipa, što je pokazala pobjedama nad Crvenom zvezdom i Partizanom u Beogradu. Njima su bodovi neophodni, njihova energija biće na maksimalnom nivou.

"Igokea je nezgodan protivnik, skuplja u odbrani i pušta protivnika da se oslanja samo na šut. Teško je naći ritam protiv takvog tima, koji sprečava protok lopte i dubinu napada. Moramo da budemo disciplinovani i šutiramo samo iz izgrađenih pozicija. Ko upadne u njihovu zamku, dolazi u ozbiljan problem", istakao je Pavićević.

Budućnost je dobila prvi duel sa Igokeom (86:76), u novi trijumf vjeruje i Nemanja Jaramaz, iako su misli njega i njegovih saigrača okrenute mnogo važnijim duelima...

"Oni su promijenili tim i podigli formu od našeg prvog meča. Mi smo, s druge strane, već počeli da se polako spremamo za Kup Crne Gore i plej-of ABA lige, jer moramo da zadržimo nivo igre i forme. Očekujem dobru utakmicu i nadam se pobjedi", kazao je Nemanja Jaramaz.

Meč Budućnost Voli - Igokea imaće i humanitarni karakter. Sav prihod od ulaznica, klub će pokloniti udruženju roditelja djece oboljele od kancera - „Feniks”. Cijena ulaznice je dva eura.

U Podgorici finalni turnir Kupa CG

Finalni turnir Kupa Crne Gore u košarci održaće se u Podgorici 19. i 20. februara, saopšteno je iz Košarkaškog saveza.

Na finalnom turniru nastupiće branilac trofeja Budućnost Voli, te Sutjeska, Mornar i Ibar.

Žrijeb parova polufinala biće obavljen u utorak u 12 sati u prostorijama KSCG.

Bonus video: