Viktorovi košarkaški snovi idu do Madrida

Viktor je visok 197 centimetara, trenutno igra na poziciji beka-šutera, ali njegov talenat je takav da bi mogao da postane ol-raund igrač...
133 pregleda 1 komentar(a)
Viktor Vujisić, Foto: Privatna arhiva
Viktor Vujisić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 14.02.2016. 09:42h

Nekada na otvorenim terenima, a sada u dvorani - košarka je u Kolašinu uvijek bila sport broj jedan. Gorštak je, doduše, i u slaboj klupskoj konkurenciji na domaćoj sceni u donjem domu, igra drugu crnogorsku ligu, ali to ne znači da nema talenata.

Kao lider neke nove garde izdvaja se jedan 14-godišnjak - Viktor Vujisić već je član prvog tima, stručnjaci kažu, pravi biser.

"S obzirom na to da još nema 15 godina, Viktor je je izuzetno fizički dominantan, tehnički odlično potkovan, veliki je potencijal, koji može mnogo da napreduje i ostvari", kaže o svom mladom sugrađaninu Vlado Šćepanović, simbol kolašinske i crnogorske košarke.

Rijedak je slučaj da dječak, koji je tek zakoračio u pubertet, dobije šansu da igra u seniorskoj konkurenciji, pa bio to i drugi rang crnogorske klupske scene.

"Neočekivano sam dobio šansu da zaigram u prvom timu. To je za mene veliko iskustvo, ali veoma korisno. Stariji saigrači su mi pomogli da se brzo priviknem na nove obaveze i očekivanja", kaže Vujisić.

Visok je 197 centimetara, trenutno igra na poziciji beka-šutera, ali njegov talenat je takav da bi mogao da postane ol-raund igrač...

"Uzor mi je Bogdan Bogdanović, jer igramo na istoj poziciji, ali i Nikola Vučević. Imao sam sreću da Vučevića upoznam prošlog ljeta na kampu u Kolašinu", ističe Viktor.

Upravo je na tom kampu, čiji je organizator bio Vlado Šćepanović, a Vučević promoter, skrenuo pažnju talentom i potencijalom.

"Voli košarku, vaspitan je, vrijedan i uživa u tome što radi. Ako nastavi da radi kao do sada, a nema razloga da tako ne bude, pred njim je, uz malo sreće, blistava karijera", smatra Šćepanović.

Da razmišlja košarkaški, govori i odgovor na pitanje šta želi da popravi u svojoj igri.

"Znam da moram da popravim igru u odbrani. To mi je prioritet", kaže Vujisić, koji je prve košarkaške korake učio od Miroslava Jankovića, a sada ga trenira Dražen Dulović.

Član je mlađih selekcija, sa pionirskom je prošlog ljeta osvojio turnir u Sloveniji, a povreda ga je spriječila da nastupi za kadetsku reprezentaciju na nedavno završenom turniru u Turskoj.

"Povreda me omela da odradim maksimalno pripreme, a volio bih da se nađem na spisku za Evropsko prvenstvo u Poljskoj ovog ljeta. Ako dobijem poziv daću sve od sebe da se nametnem selektoru", obećava Vujisić, koji, kao i svaki dječak, ima snove.

"San mi je da igram u Realu, ali znam da je do ispunjenja dug put i veliko odricanje. Ali, možda se i ostvari".

Bonus video: