Pobjede Oklahome siti i Milvokija

0 komentar(a)
Rasel Vestbruk, Foto: Reuters
Rasel Vestbruk, Foto: Reuters
Ažurirano: 12.02.2016. 08:07h

Domaćini su ostvarili pobjede u jedina dva meča NBA lige, koja su odigrana u noći između petka i subote po našem vremenu.

Oklahoma Siti je pobijedo Nju Orleans 121:95, a meč je obilježio Rasel Vestbruk kojem je nedostajao skok za novi tripl-dabl. Na kraju je Vestbruk upisao 23 poena, 10 asistencija i devet skokova, Kevin Djurent je dodao takođe 23 poena i šest proigravanja, a pratio ih je Serž Ibaka sa 18 poena uz sedam uhvaćenih lopti i tri blokade.

Pelikanse su predvodil Entoni Dejvis i Džru Holidej sa po 23 poena, a dok je sjajni centar imao samo tri skoka, plej je uknjižio šest asistencija i pet ukradenih lopti.

Ovaj duel je, inače, protekao je u žalosti, jer je pomoćnom treneru domaćeg tima Montiju Vilijamsu, a koji je prošle sezone radio u Pelikansima, u saobraćajnoj nesreći poginula supruga Ingrid.

Igrači oba tima su bili značajno pogođeni nesrećnim događajem.

"Mi mnogo volimo ovu igru, ali ona nije najvažnija. Jedina važna stvar su odnosi, porodica, ljubav, to jedino traje zauvijek", rekao je Djurent.

Trener Tandera Bili Donovan istakao zahvalnost igračima zbog načina kako su se nosili sa situacijom.

"Zaista cijenim sve što su momci uradili, način na koji su trenirali u jako teškoj situaciji u posljednja 24 sata i što su bili u stanju da izađu i igraju", naveo je Donovan.

Milvoki je bio bolji od Vašingtona 99:92a ponovo je presudan bio učinak Krisa Midltona, koji je predvodio Bakse do druge uzastopne pobjede. Umjesto svog uobičajenog učinka sa distance, Midlton je štetu rivalu ovoga put najviše nanosio prodorima na koš.

Ubacio je 27 poena Vizardsima, uz devet asistencija, šest skokova i pet ukradenih lopti. Pratili su ga Janis Andetokumbo sa 17 poena i 13 skokova i Džabari Parker sa takođe 17 poena uz devet uhvaćenih lopti.

Najefikasniji u redovima Vizardsa bio je Bredli Bil sa 19 poena, Džon Vol je dodao 15 uz 10 asistencija. Po 14 poena ubacili su Nene Ilario, Oto Porter Džunior i Marčin Gortat, koji je imao i 10 skokova.

Slijedi mini pauza u NBA ligi jer je na programu Ol-star vikend u Torontu.

Rezultati

Milvoki - Vašington 99:92 Midlton 27 p, Andetokumbo 17 p, 13. sk - Bil 19 p, Vol 15 p

Oklahoma siti - Nju Orleans 121:95 Djurent 23 p, Vestbruk 23 p, 10 sk - Holidej 23 p, Dejvis 23 p

Bonus video: