Pavićević: Suđenje ne komentarišem, nema radovanja dok se utakmica ne završi

2986 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević
Mihailo Pavićević
Ažurirano: 05.01.2019. 21:52h

Nakon što su na volšeban način u Beogradu izgubili od Partizana (75:73), trener Mornara Mihajlo Pavićević rekao je da mu je žao.

"Malo je falilo, to je sport. Igrali smo dobru utakmicu. Dosta dobro smo se spremili. Imali smo utakmicu u svojim rukama. Nikad ne komentarišem suđenje i nemam razloga. Šta je, tu je, moramo što prije da se oporavimo. Žao mi je momaka, borili su se. Ostaje mi samo da čestitam protivniku na pobjedi", rekao je Pavićević.

On je naveo da je Mornar imao "sve u svojim rukama".

"Imali smo sedam poena prednosti na tri minuta do kraja, napad, otvoren šut za tri poena... Promašio je naš najbolji šuter i onda smo napravili dvije katastrofalne greške u odbrani, pustili smo jedinog igrača koji može u tom trenutku da šutne. To je ono što košarku čini uzbudljivom. Rekao sam sekund prije kraja da nema radovanja dok se utakmica ne završi. Suđen je faul, pa greška jer nismo zagradili, dozvolili smo da Lendejl poentira iz skoka", kazao je Pavićević.

Iz Mornara je saopšteno da se taj klub žalio poslije utakmice zbog lošeg računanja vremena poslije koša u posljednjem napadu Barana, odnosno da je poslije pogotka Antabije Volera ostalo manje od 1,9 sekunde do kraja.

Trener Partizana Andrea Trinkjeri rekao je da je pobjeda jedino što je važno u današnjoj utakmici sa Mornarom.

"Kako igra Mornar, to je najteža utakmica za nas. Nismo igrali sjajno, dobro, ali smo dobili važnu utakmicu. To je jedino važno. Mogli smo 100 puta bolje da igramo, da pogodimo jedan otvoren šut. Bilo je teško igrati i bez navijača. Utakmicu smo dobili na neke stvari koje smo izmislili. Idemo dalje, opet da kopamo", rekao je Trinkjeri.

Pohvalio je Aleksa Renfroa, iskusnog igrača kakvog je, po njegovim riječima, Partizan tražio kako bi pomogao mlađima.

"Kada si neiskusan, počneš dosta dobro, pa padneš i vraćaš se... Nema ritma, uvuče se strah, nervoza i onda je obruč mnogo manji", kazao je Trinkjeri.

Bonus video: