Nismo ostvarili ovakve rezultate da bi neko njima kalkulisao

Prvo mjesto ovjereno je u Skoplju, teško izvojevanom pobjedom nad MZT-om (72:68)
60 pregleda 15 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Luka Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 10.02.2016. 09:20h

Prvi put od formiranja regionalne lige, prvo mjesto na kraju regularnog dijela sezone i najbolja startna pozicija pred odlučujuće borbe u doigravanju, pripada crnogorskom predstavniku.

Na impresivan način, tri kola prije kraja, serijom od 14 uzastopnih pobjeda, Budućnost Voli osigurala je prednost domaćeg terena u polufinalu, eventualno i finalu plej-ofa.

Prvo mjesto ovjereno je u Skoplju, teško izvojevanom pobjedom nad MZT-om (72:68).

"Očekivali smo tešku utakmicu, protiv tima koji je kvalitetno popunjen, sa nekoliko interesantnih igrača, a koji posebno dobro igraju na svom parketu. Ni jedna ekipa nije se naigrala u Skoplju, nismo ni mi, ali smo 40 minuta tražili put do pobjede i na kraju uspjeli", kazao je trener Luka Pavićević.

Lider ekipe - Tadija Dragićević ističe da je sa meča u Skoplju najvažnije da je Budućnost osigurala prvo mjesto za plej-of.

"Možda nismo odigrali najbolje, došli smo po pobjedu i ostvarili je. Idemo dalje, meč po meč", rekao je prvi strijelac ekipe.

Napravljen je, dakle, prvi korak ka najvećem uspjehu Budućnosti, poslije šampionskih godina u nekadašnjoj SRJ. Najteži tek predstoji, jer prvo mjesto nije garancija plasmana u finale. Finale se ne dobija, već se zaslužuje, ko god da bude protivnik.

"Važno je sada da nastavimo da kvalitetno treniramo i radimo, jer u plej-ofu moramo da igramo na izuzetno visokom nivou, kako bismo uradili ono za šta smo se spremali tokom cijele sezone", ističe Pavićević.

Bilo bi iznenađenje da rival u polufinalu ne bude Mega Leks, iako mladi tim iz Sremske Mitrovice ima samo pobjedu manje od favorita Crvene zvezde i Cedevite.

"Mislim da je pitanje samo da li će Cedevita izdržati do kraja borbu sa Zvezdom za drugo mjesto, a da će Mega biti četvrta", prognozira Pavićević.

Budućnost sada može mirno da se sprema za plej-of, ali će zato do kraja biti značajan faktor u borbi za opstanak, jer se u naredna dva kola sastaje sa ugroženim ekipama. U narednom meču dočekuju Igokeu, zatim gostuju u Nikšiću, u meču koji će, logično, privlačiti posebnu pažnju.

Budućnost rezultatski bezbrižna, Sutjeska sa imperativom pobjede - mnogo materijala za kalkulacije i spekulacije.

"Ja ne obraćam pažnju na kalkulacije, posebno na one koje dolaze iz košarkaških kuloara. Normalno je da ljudi vole da komentarišu ili kalkulišu, ali nama, koji smo profesionalci i koji živimo od ovoga čime se bavimo, ne pada na pamet da razmišljamo na taj način", izričit je Pavićević, koji je u jednom dahu nastavio:

- Mi nismo pravili ovaj rezultat da bi se njim kalkulisalo i komentarisalo šta ćemo raditi sa našim bodovima i utakmicama. Ne treba da se nikome pravdamo što smo tri kola prije kraja obezbijedili prvo mjesto. Dobrim rezultatima podigli smo sebi rejting, potvrdili snagu Budućnosti u regionu i najavili da želimo da se uključimo i u više košarkaške krugove", zaključio je Pavićević.

Kompletan prihod od utakmice koju Budućnost Voli igra sa Igokeom u 24. kolu ABA lige klub će pokloniti udruženju roditelja djece oboljele od kancera - "Feniks".

Osnovna misija udruženja je pomoć i podrška djeci i roditeljima iz Crne Gore. Zbog toga je klub pozvao navijače da pomognu udruženju roditelja djece oboljele od najteže bolesti i kupe ulaznice, po cijeni od 2 eura. Utakmica Budućnost - Igokea je u ponedjeljak, 15. februara u 21 čas.

Bonus video: