Drakonske kazne: Đukanoviću i Tmušiću

84 pregleda 0 komentar(a)
Lovćen, Foto: Screenshot (YouTube)
Lovćen, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 09.02.2016. 20:37h

Odluka je konačno donesena, iako će zvanično biti objavljena tek sjutra, a kazne su drakonske - Disciplinska komisija Košarkaškog saveza Crne Gore kaznila je košarkaše Lovćen Basketa Mikailea Tmušića i Milutina Đukanovića sa po dvije godine zabrane igranja zbog incidenta koji su se desili po završetku utakmice između Lovćen Basketa i Ibra.

Prije odluka Disciplinske komisije KSCG, komesar takmičenja KSCG Miomir Mugoša je prošle sedmice kaznio Lovćen basket sa tri meča zabrane igranja u svojoj dvorani na Cetinju, kao i novčanom kaznom od 1.000 eura, shodno članu 59 C Propozicija takmičenja Erste lige (slaba organizacija utakmice, fizički napad gledalaca, ulazak na teren i napad na igrače).

Na osnovu člana 59 D Propozicija takmičenja (nesportsko ponašanje, fizički napad na igrača), sa po tri meča zabrane igrača i po 500 eura novčane kazne, kažnjeni su Petar Jovanović iz Lovćen basketa i Vladimir Tomašević iz Ibra.

Zbog prekršenog istog člana, ali u slabijoj mjeri, Goran Posuka iz Ibra će pauzirati dva meča i morati da plati 300 eura kazne, a njegov saigrač Armin Kalić će odmarati jednu utakmicu.

Mugoša, s obzirom na "nasilničko ponašanje i težinu prekršaja", nije odlučivao o kazni za Tmušića i Đukanovića, već je prijavu proslijedio Disciplinskoj komisiji.

Time je stavljena tačka na nemile scene koje su se desile u prijestonici, po završetku meča Erste lige, koji su dobili Cetinjani (78:76).

Nakon pomenutog meča, nezadovoljni dijeljenjem pravde, gosti iz Ibra su protestvovali kod sudija, a onda je, neočekivano, došlo do koškanja igrača dva tima, što je kasnije preraslo u opštu tuču na terenu, uz upad dijela publike sa tribina.

Najteže je prošao Tomašević iz Ibra, koga je jako udario Tmušić, a Tomašević je od tog udarca pao na parket, gdje je ostao da nepomično leži, nakon čega je prvo odveden u Hitnu pomoć, a potom i u podgorički KBC.

Srećom po Tomaševića, povrede nijesu bile ozbiljne, pa je 23-godišnji Beranac u utorak izašao iz bolnice.

Dva igrača su se, nakon toga, uz posredovanje specijalizovanog košarkaškog portala - Kosarka.me, sastali u Podgorici i jedan drugom pružili ruku pomirenja.

Bonus video: