Sutjeska se nada novom trijumfu protiv Krke

76 pregleda 9 komentar(a)
Aleksa Popović, Foto: Abaliga
Aleksa Popović, Foto: Abaliga
Ažurirano: 05.02.2016. 11:33h

Nakon tri uzastopna poraza, posebno dva kod kuće protiv Igokee i Mega Leksa, u kojima je propuštena velika šansa, košarkašima Sutjeske ni pobjede do kraja ne garantuju opstanak u ABA ligi (treba izbjeći dva posljednja mjesta), jer će mnogo toga zavisiti od učinka ekipa koje se na tabeli nalaze ispred Nikšićana.

Četiri kola prije kraja, ekipa Igora Jovovića je na diobi posljednjeg mjesta na tabeli (sa Tajfunom, od koga ima slabiji međusobni skor), sa skorom od sedam pobjeda i 15 poraza.

Na pobjedu više od Sutjeske je Metalac, a dva trijumfa više ima grupa od pet timova, među kojima je i sjutrašnji rival našeg predstavnika, slovenačka Krka.

Nova pobjeda protiv Krke (Nikšićani su u Novom Mestu, u prvom dijelu lige, slavili sa 66:58) bi produžila nadu, dok bi poraz, vjerovatno, značio i definitivan kraj borbe za opstanak...

"Imamo veliku šansu pred svojim navijačima koju moramo iskoristiti. Ovo je za opstanak veoma bitna utakmica. Nadam se da će svi igrači biti na raspolaganju i da ćemo upisati još jedan trijumf", rekao je krilni centar Sutjeske Vukota Pavić.

Između mečeva protiv Cibone i Krke, Nikšić je, sporazumno, napustio iskusni centar Ratko Varda (na pet mečeva za Sutjesku je prosječno upisao 9,2 poena i 5,2 skokova), koji je otišao u Liban.

Njegovim odlaskom Sutjeska je oslabljena pod reketom, a sada će još veći teret na svojim leđima imati Draško Albijanić i Đoko Šalić.

Uz to, zbog zdravstvenih problema, kako navode iz nikšićkog kluba, pod znakom pitanja protiv Krke su Nemanja Vranješ i Nikola Korać.

"Imamo određenih kadrovskih problema ali ono što mogu da obećam, uzimajući u obzir važnost meča, jeste da ćemo pružiti svoj maksimum. Igramo protiv mnogo iskusnije ekipe koja je popunjena na svim pozicijama i moramo uraditi sve da dođemo do zlata vrijedne pobjede", rekao je trener Sutjeske Igor Jovović.

Sjutrašnja utakmica u Nikšiću počinje u 17 sati.

Bonus video: