Ibar: Uzrok je suđenje Kaluđerovića

342 pregleda 2 komentar(a)
KK Ibar, Foto: Kkibar.me
KK Ibar, Foto: Kkibar.me
Ažurirano: 02.02.2016. 20:40h

Povodom incidenta nakon utakmice 19. kola Erste košarkaške lige, između Lovćen basketa i Ibra (78:76), koja je završena opštom tučom na terenu, saopštenjem se oglasio Ibar:

„Ljubitelji sporta, nažalost, bili su u prilici da vide nemile scene nakon košarkaške utakmice Lovćen - Ibar, odigrane na Cetinju. Nekoliko igrača našeg kluba je povrijeđeno. Najteže su prošli Vladimir Tomašević, Armin Kalić i Goran Posuka. Naš klub izražava žaljenje zbog nemilog incidenta jer se desio u gradu slobodarske tradicije i klubu sa kojim smo izgradili prijateljske odnose.

Međutim, ono što se desilo našim igračima koji su brutalno pretučeni od jednog broja igrača domaćina i gledalaca koji su „upali“ na teren, sve nas je iznenadilo, ali neće baciti sjenku na odnose dva kluba. KSCG ima razloga da uradi ozbiljnu analizu stanja kako na terenu tako i u sudijskoj organizaciji. Smatramo da je uzrok incidenta loše suđenje sudije Kaluđerovića. Naravno, ovim ne želimo da otvaramo front sa sudijskom organizacijom, jer u njoj ima veliki broj časnih ljudi i sudija.

Pozivamo odgovorne iz KSCG da ovom incidentu pristupe odgovorno i da pošteno „izmjere“ krivicu svih učesnika u incidentu, prije nego što bude kasno za košarku. Smatramo da je to u interesu košarkaškog i uopšte sporta u Crnoj Gori. Pozdravljamo korektno saopštenje naših sportskih prijatelja iz KK Lovćen”, ističe se u saopštenju koje je potpisao predsjednik Ibra Izet Bralić.

Reagovao je i predsjednik Opštine Rožaje Ejup Nurković. Njegovo saopštenje prenosimo u cjelosti:

„Izražavam duboko žaljenje zbog tog incidenta, jer sport doživljavam kao most saradnje i uspostavljanja prijateljstva među gradovima, narodima i mladim ljudima. Ono što se desilo na Cetinju baca ljagu na sve te vrijednosti, što moramo hitno da prevaziđemo u cilju dobrih odnosa Rožaja i Cetinja i svih građana", navodi se u saopštenju.

„Nadam se da će nemili događaj koji se desio našim igračima na Cetinju biti posljednji na sportskim terenima u Crnoj Gori i da će sportske manifestacije biti mjesto za uživanje i relaksaciju ljubitelja sporta, a ne mjesto gdje će se dešavati ružne stvari i napadati sportisti”, navodi se u saopštenju Nurkovića.

Bonus video: