Markus Sloter igrao za Real sa lažnim pasošem

Markus Sloter i Endi Penko su imali lažne pasoše Ekvatorijalne Gvineje sa istim brojem! Zanimljivo je da je obojici igrača menadžer Miško Ražnatović
0 komentar(a)
Markus SLoter pasoš
Markus SLoter pasoš
Ažurirano: 01.02.2016. 10:59h

Skandal u španskoj košarci. Markus Sloter i Endi Penko igrali su za Real Madrid, odnosno Fuenlabradu, sa lažnim pasošima Ekvatorijalne Gvineje, koji su čak imali i isti broj?!

“Vangardija” je objavila da je Sud 27 u Madridu pokrenuo postupak protiv dvojice američkih košarkaša i da ih očekuje kazna.

U čemu je “caka”? U Španiji klubovi imaju pravo da dovedu dva strana košarkaša, zbog čega mnogi Amerikanci prihvataju pasoše evropskih zemalja kako bi bili smatrani domaćima.

Takav status u ACB ligi imaju i košarkaši iz nekih afričkih zemalja, među kojima je i Ekvatorijalna Gvineja. Sloteru i Penku su zbog toga nabavljeni pasoši te zemlje, ali je napravljena neviđena greška, jer imaju isti broj - AA 001696!

Sud je već uputio pozive u Tursku i Francusku da se ispitaju igrači (Sloter nastupa za Darušafaku, Penko za Nansi), a moguće je da budu kažnjeni sa dvije godine zatvora!

Na falsifikat je upozorila i činjenica da su pasoši izdati u konzulatu Ekvatorijalne Gvineje u Las Palmasu, iako ta zemlja ima ambasadu u Madridu, gdje su američki košarkaši bili prijavljeni da žive.

Ambasador te afričke zemlje u Španiji, Purifikasion Ange Ondo, u pismu koje je poslao Sudu 27 je 30. novembra napisao da “pasoši nisu legalni, već da su falsifikovani prevarom”.

Zanimljivo je da je obojici igrača menadžer Miško Ražnatović, a nakon otkrivanja skandala su Real i Fuenlabrada poručili igračima da moraju da odu.

Pitanje je, međutim, kakva će biti kazna za Real, koji je sa Sloterom u timu osvojio Kup kralja i ACB ligu.

Bonus video: