“Novi“ Partizan ruši se odbranom i energijom

0 komentar(a)
Luka Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Luka Pavićević, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 30.01.2016. 10:06h

Prošle sezone, u posljednjem kolu regularnog dijela, Budućnost Voli zadala je udarac od koga se Partizan nije oporavio.

Pobjedom u tom meču „plavi“ su poslali „crno-bijele“ na Zvezdu u polufinalu plej-ofa, ostavili ih bez šansi za Evroligu i definitivno razbili mit o njihovoj dominaciji regionalnim takmičenjem. Potpisali i otkaz Dušku Vujoševiću, simbolu moćnog Partizana.

Posljedice tog poraza se itekako osjećaju i danas. Nekada neprikosnoveni vladar bori se za opstanak. I to grčevito...

Međutim, dolaskom novog trenera Aleksandra Džikića i nekoliko igrača, Partizan je podigao formu i ušao u mini-seriju od tri pobjede, savladavši u prošlom kolu i Crvenu zvezdu.

To, definitivno, nije isti Partizan kao u većem dijelu sezone...

“Partizan je stabilizovao i konkretizovao igru i postao značajan faktor ABA lige Igra sa velikom energijom i intenzitetom, to je tim mladića, koji su možda propustili prvu šansu i sada se vraćaju, a kojima pomažu dobri stranci, te trener, koji je ponikao u tom sistemu igre“, kazao je trener Budućnosti Luka Pavićević.

Poštovanje prema rivalu ne mijenja, međutim, ambicije Budućnosti.

“Naša obaveza je da dobijemo utakmicu, protiv ravnopravnog protivnika, koji će imati veliki motiv”, istako je Pavićević.

Aleks Marić očekuje težek meč, sa pozitivnim ishodom.

“Idemo na pobjedu, želimo da nastavimo seriju. Njihova forma je mnogo bolja, dobili su Crvenu zvezdu, moguće je da će utakmica biti neizvjesna do posljednjeg minuta” kazao je Marić.

Jednu od dvije utakmice u ABA ligi, Budućnost je izgubila upravo od Partizana, u Pioniru je u prvom dijelu sezone bilo (86:77).

Bolji Partizan, i timski i pojedinačno, sigurno želi da finiš sezone dočeka u bezbjednijoj zoni, ne strahujući za opstanak. Tm, koji ima imperativ pobjede, dobija se odbranom, kaže Pavićević.

"Moramo da uzvratimo većim intenzitetom i željom za pobjedom. Čvrstina i energija biće presudna u ovom meču. Moramo da zaustavimo prvi udar protivnika, njihovo trčanje i agresivnost, spriječimo im skok u napadu, a zatim i da riješavamo pik-en-rol igru Cvetkovića i Džonsa", kazao je Pavićević.

Prethodnih dana ekipa je imala dosta problema sa povredama, iz ritma su ispali Divou Džozef, Robert Rikić i Tadija Dragićević. Džozef, neće biti u timu, dok bi Rikić i Dragićević trebalo da pomognu saigračima.

“Imamo dosta problema posljednjih nedjelja, malo nam je poremećen ritam treninga, a naš medicinski tim čini sve da igrače stavi u funkciju. Nadam se da ćemo nastupiti u kompletnom sastavu protiv Partizana” zaključio je Pavićević.

Partizan je prvi međusobni duel 86:77.

Crnogorski prvak je lider regionalnog šampionata sa 19 pobjeda i dva poraza, a u posljednjih 12 kola upisao je maksimalan učinak.

Posljednji poraz doživio je od Partizana, u devetom kolu, 7. novembra.

Partizan ima skor od devet trijumfa i 12 poraza, a ostvario je pobjede u posljednja tri meča u regionalnom takmičenju.

Prošle sezone podgorički tim dobio je oba međusobna duela.

U Beogradu je slavio 72:61, a u Podgorici 85:79.

Večerašnji duel u dvorani "Morača" počeće u 19 sati.

Bonus video: