Radonjić: Lokomotiva na nivou Fenerbahčea, ali imamo šansu

0 komentar(a)
Dejan Radonjić, Foto: Kkcrvenazvezda.rs
Dejan Radonjić, Foto: Kkcrvenazvezda.rs
Ažurirano: 28.01.2016. 16:17h

Trener košarkaša Crvene zvezde Dejan Radonjić rekao je danas da njegova ekipa mora da odigra iznad svojih mogućnost ukoliko želi da pobijedi Lokomotivu Kubanj u 5. kolu Top16 faze Evrolige.

"Igramo protiv kluba koji godinama mnogo ulaže i ima sve veće ambicije u Evroligi. Ove sezone igraju odlično, pobijedili su na 11 od 14 mečeva i to dovoljno govori. Potrebna nam je timska igra, uz čvrstu odbranu u dugim intervalima, kako bismo savladali Lokomotivu", rekao je Radonjić na konferenciji za medije u hali Pionir.

Radonjić je ruski tim uporedio sa liderom E grupe Top16 faze i jednim od favorita za osvajanje Evrolige Fenerbahčeom.

"Lokomotiva ima samo poraz od Fenerbahčea u Istanbulu, a i to je mogla da dobije. Vodili su dugo, ali je turski tim preokrenuo u završnici. Pokazali su da su u njihovom rangu i da će se voditi velika borba za prvo mjesto. Vjerujem da će se boriti za završni turnir Evrolige", naveo je Radonjić.

On je dodao da se pokazalo da crveno-bijeli u Beogradu, uz podršku navijača mogu da sruše bolje ekipe.

"Moramo da budemo iznad naših mogućnosti. Igraćemo protiv šuterski snažne ekipe, ali ako odigramo odličnu odbranu nad Drejperom i Dilejnijem, mislim da možemo da ih dobijemo", rekao je Radonjić i istakao da je neophodno ići postepeno u drugoj fazi Evrolige.

"Krenuli smo dosta dobro i vidjećemo u kojem pravcu ćemo ići. ABA liga nam je i dalje prioritet, ali želimo svakoga da pobijedimo u Evroligi. Ima još dosta da se igra, ali nismo bez ambicija", zaključio je Radonjić, uz napomenu da "nema ništa novo u vezi sastanka predstavnika Crvene zvezde sa Evroligom u Barseloni".

Utakmica 5. kola E grupe Top16 faze između Crvene zvezde i Lokomotive Kubanj igra se sjutra od 20 sati u hali Pionir.

Bonus video: